snitzel σως μαρμελάδας σως για σνιτσελ σνιτσελ μοσχάρι

Σνίτσελ μοσχαρίσιο με σάλτσα δαμάσκηνου

Ένα πολύ γευστικό πιάτο το μοσχαρίσιο σνίτσελ με σάλτσα δαμάσκηνου. Κατάλληλο για όσους θέλουν να δοκιμάζουν και να γεύονται κάτι διαφορετικό , η σάλτσα δαμάσκηνο είναι μια γλυκιά σάλτσα που συνοδεύει άριστα το κρέας σας. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε στο σπίτι συνοδεύοντας την με οποιοδήποτε κρέας της αρεσκείας σας.

[box type=”tick”]20΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 4 μερίδες –  Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για το σνίτσελ:

  • 800 γρ μοσχαρίσιο κιλότο(κομμένο σε λεπτές φέτες και χτυπημένο καλά)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 αβγά
  • 40 ml γάλα
  • 150 γρ τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα δαμάσκηνο:

  • 600 ml κόκκινο κρασί
  • 2 φλτζ δαμάσκηνα κομμένα (χωρίς κουκούτσια)
  • 200 ml κέτσαπ
  • 150 ml μαρμελάδα βατόμουρο
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το Σνίτσελ:

  1. Σε ένα ταψάκι βάζετε το κρέας, το αλείφετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι αφήνοντάς το να μαριναριστεί για 10′.
  2. Σε 3 διαφορετικά πιάτα γεμίζετε ξεχωριστά, το ένα με αλεύρι, το άλλο με τα αβγά καλά χτυπημένα με το γάλα  και το τρίτο με τη τριμμένη φρυγανιά.
  3. Περνάτε διαδοχικά μια-μια τις φέτες του σνίτσελ από το κάθε πιάτο, δηλαδή πρώτα από το αλεύρι στη συνέχεια από τα αβγά και τέλος από τη φρυγανιά.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε τα παναρισμένα κομμάτια σνίτσελ για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά, έτσι ώστε να μην καούν απέξω.

Για τη σάλτσα δαμάσκηνο:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το κρασί σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  2. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει έως ότου το κρασί μειωθεί στο μισό.
  3. Προσθέτετε τα δαμάσκηνα, τη μαρμελάδα, το κέτσαπ, το βαλσάμικο και τη πάπρικα και μαγειρεύεται για 15′ ανακατεύοντας όταν χρειάζεται.
  4. Μόλις γίνει ένα ρευστό μείγμα αλατοπιπερώνετε και πολτοποιείται με ραβδομπλέντερ (ή οποιοδήποτε άλλο μπλεντερ έχετε.)
  5. Περιχύνετε τα σνίτσελ με τη σάλτσα σας και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

Μικρά Μυστικά:

  • Αντί για δαμάσκηνα χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε άλλο φρούτο της αρεσκίας σας(όπως βατόμουρο, φράουλα , βύσσινο).
  • Τα κομμάτια του σνίτσελ να είναι καλά κομμένα και χτυπημένα σε πάχος 1 εκατοστού.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*