ζυμαρικα φρεσκα ζυμαρικα χειροποιητα ζυμαρικα jonakos.gr

Χειροποίητα ζυμαρικά

Φτιάξτε με ελάχιστα υλικά που σίγουρα όλοι έχετε στο σπίτι, τα δικά σας χειροποίητα ζυμαρικά. Τα χειροποίητα ζυμαρικά έχουν την τέλεια υφή και είναι πεντανόστιμα! Η χρήση μηχανής ζυμαρικών ενδείκνυται και ίσως σας φανεί πιο χρήσιμη και διασκεδαστική, παρ’ όλα αυτά σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα σκεύη που έχετε στην κουζίνα σας όπως το μαχαίρι. Είναι προτιμότερο να μαγειρευτούν μόλις τα κόψετε, φρέσκα.

[box type=”tick”]20΄ Χρόνος  – 4 Μερίδες- Βαθμός δυσκολίας 2[/box]

ΥΛΙΚΑ

 

250 γρ αλεύρι σκληρό

1 αβγό

4 κρόκοι αβγού

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μια καθαρή επιφάνεια απλώστε το αλεύρι και σχηματίστε ένα βουναλάκι δημιουργώντας στο κέντρο έναν κρατήρα (τρύπα).
  2. Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα στην εσοχή τα αβγά , το νερό το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  3. Με τα δάχτυλά σας αναμείξτε καλά όλα τα υλικά, μεταφέροντας σιγά-σιγά το αλεύρι προς το κέντρο της ζύμης.
  4. Όταν η ζύμη σας ομογενοποιηθεί ζυμώστε για 4-5 φορές, κάντε την μια στρογγυλή μπάλα, τυλίξτε με μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Κόψτε τη ζύμη στη μέση , αν έχετε μηχανή ζυμαρικών περάστε την από το πιο φαρδύ μέρος και συνεχίζετε μέχρι η ζύμη σας να γίνει ένα λεπτό φύλλο.
  6. Σε περίπτωση που δεν έχετε μηχανή ζυμαρικών χρησιμοποιήστε ένα πλάστη και ανοίξτε ένα λεπτό φύλλο .
  7. Κόβετε σε σχήματα της αρεσκείας σας, ακόμη και με ένα μαχαίρι, προσέχοντας να έχουν το ίδιο πάχος.

Μικρά Μυστικά:

  • Βράζετε τα φρέσκα ζυμαρικά 2-3 λεπτά.
  • Διατηρήστε σε ξηρό μέρος μέχρι 4 ημέρες.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ και να προσθέσετε όλα τα υλικά σας στον κάδο ανακατεύοντας συνεχώς.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ

                           ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

                           ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ

                           ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΕΣΤΟ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*