ψαρονέφρι Χρήστος Πέντες Chutney mango quinoa

Χοιρινό ψαρονέφρι με quinoa και chutney Μάνγκο-του Σεφ Xρήστου Πέντε

Ο Σεφ Χρήστος Πέντες ασχολείται με τη μαγειρική από 16 χρονών. Έχει σπουδάσει στην ΟΤΕΚ Ηρακλείου αλλά και στην σχολή της Le Monde όπου και πήρε το πτυχίο του Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης.

Από τότε έως και σήμερα έχει εργαστεί σε πολλά και γνωστά εστιατόρια της Ελλάδας αλλά και του Εξωτερικού. Μερικά από αυτά είναι το Pathos sunset lounge στην Ίο, το OLA barbeque στην Αγγλία, το Hotel Zante Park Western στη Ζάκυνθο και πολλά ακόμα…

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Πέντε που σήμερα μοιράζετε τη συνταγή του με εμάς και με την παρέα του jonakos.gr.

[box type=”tick”]60΄ Χρόνος Εκτέλεσης – 2 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 2[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για το ψαρονέφρι:

  • 200 γρ ψαρονέφρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • 30 ml κρασί
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 300 ml ζωμός μοσχαριού

Για την Quinoa :

  • 100 γρ Quinoa
  • Σχοινόπρασο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το chutney μάνγκο:

  • Σάρκα από 1 μάνγκο
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 10 γρ πουρέ σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 κ.γ τσίλι σε σκόνη
  • 3 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 100 ml χυμό μάνγκο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το ψαρονέφρι:

  1. Μαρινάρουμε το ψαρονέφρι για 6 ώρες σε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και λάδι.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σωτάρουμε το ψαρονέφρι και από τις δύο πλευρές για να το θωρακίσουμε.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με κρασί.
  4. Μαγειρεύουμε έως ότου το κρασί εξατμιστεί.
  5. Στη συνέχεια βάζουμε το ψαρονέφρι σε ένα ταψί και προσθέτουμε το μοσχαρίσιο ζωμό ψήνοντας στο φούρνο , για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Για τη Quinoa:

  1. Βάζουμε τη Quinoa σε νερό για 15 λεπτά, να την ξεπλύνουμε και για να φουσκώσει.
  2. Σε μια κατσαρόλα, με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σχοινόπρασο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη quinoa, καλύπτουμε με νερό και βράζουμε για 5 λεπτά.

Για το Chutney Mango:

  1.  Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ για 1 λεπτό.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 30 λεπτά να βράσει, έως ότου η σάλτσα πήξει και έχει μια υφή σαν μαρμελάδα.
  4. Τέλος αφαιρέστε τα ολόκληρα μπαχαρικά από τη σάλτσα σας.

Καλή όρεξη!

 

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*