λαζάνια μπεσαμέλ κιμάς ζυμαρικά

Λαζάνια φούρνου

Φτιάξτε χορταστικά και λαχταριστά λαζάνια στο  φούρνο. Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και απολαύστε το ζεστό, ως μεσημεριανό γεύμα. Δείτε τα μυστικά για να πετύχετε την δική σας χειροποίητη μπεσαμέλ που ξεχωρίζει τόσο σε γεύση όσο και σε υφή αλλά και χρώμα!!!

[box type=”tick”]60 ΄ Χρόνος  – 6-8 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 2[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ λαζάνια
  • 600 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 κρεμμύδια
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 300 γρ χυμός ντομάτας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 γρ αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 3 λεπτά.
  2. Εν συνεχεία προσθέτουμε το μοσχαρίσιο κιμά και τον σωτάρουμε για ακόμη 5-6 λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα.
  3. Σβήνετε με κρασί και προσθέστε τον  χυμό ντομάτας μαζί με αλάτι και πιπέρι.
  4. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μείνει ο κιμάς με λίγη σάλτσα.

Για τη μπεσαμέλ:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο και μόλις κάψει προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα για 2 με 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέστε το γάλα χλιαρό και με ένα σύρμα ανακατέψτε συνεχώς μέχρι η μπεσαμέλ να σφίξει αρκετά.
  3. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και βγάλτε από τη φωτιά.

Για τα λαζάνια φούρνου:

  1. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματίστε τα λαζάνια σας, για περίπου ένα λεπτό έτσι ώστε να μαλακώσουν.
  2. Σε ένα ταψί το οποίο έχετε βουτυρώσει, απλώστε τα λαζάνια, από πάνω προσθέστε μια στρώση κιμά, μια στρώση μπεσαμέλ και τριμμένη παρμεζάνα.
  3. Επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μια φορά και τέλος απλώστε την υπόλοιπη μπεσαμέλ με το τριμμένο τυρί.
  4. Ψήστε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Καλή όρεξη!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΕΥΚΟΛΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*