Μια ξεχωριστή και άκρως γιορτινή συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε για τους καλεσμένους σας και να τους εντυπωσιάσετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αρνί με το χοιρινό… Δείτε παρακάτω τη συνταγή!
[box type=”tick”]90 ΄ Χρόνος – 4 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 2[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για το κόκκινο λάχανο:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινο λάχανο κομμένο σε λωρίδες
- 1 ξινόμηλο κομμένο σε κυβάκια
- αλάτι
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 200 ml γλυκό κόκκινο κρασί
- 3 φύλλα δάφνης
- 2 κ.γ κύμινο
- χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- 4 γαρύφαλλα
- πιπέρι
Για το αρνί
- 1 κιλό αρνί
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ κύμινο
- 1 καρότο
- 6 κλωνάρια σέλινο
- 1 κύβος ζωμός λαχανικών
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 1 κ.σ κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για το κόκκινο λάχανο:
- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε ελαφρώς το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίξτε το κόκκινο λάχανο και το ξινόμηλο.
- Σβήστε με το κρασί και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά και το χυμό πορτοκαλιού.
- Βράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτοντας νερό όταν χρειάζεται.
- Το λάχανο είναι έτοιμο μόλις μαλακώσει αρκετά και έχει απορροφήσει όλα τα υγρά του.
- Τέλος αλατοπιπερώστε.
Για το αρνί:
- Αλατοπιπερώστε το αρνί και βάλτε το σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά με ελαιόλαδο ώσπου να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Στη συνέχεια προσθέστε νερό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το καρότο, το σέλινο και τον κύβο λαχανικών και βράστε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι.
- Στη συνέχεια ρίξτε λίγο νερό αν χρειαστεί και το ελαιόλαδο και συνεχίστε το ψήσιμο στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα χωρίς το καπάκι , ελέγχοντας το συνεχώς και όταν χρειαστεί να το γυρίσετε αλλά και να προσθέσετε επιπλέον νερό.
- Αφαιρέστε το αρνί από τον ζωμό και στην συνέχεια σουρώστε τον ζωμό και κρατήστε τον για την σάλτσα.
Για την σάλτσα:
- Χρησιμοποιήστε τον ζωμό που έχετε σουρώσει προσθέστε το κορν φλάουρ (διαλλυμένο σε νερό )και ανακατέψτε δυνατά μέχρι να δέσει η σάλτσα σας.
Για το σερβίρισμα:
- Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετήστε το κομμάτι αρνιού, το βραστό λάχανο και περιχύνετε με τη σάλτσα.
Καλή όρεξη!
Μικρά Μυστικά:
- Στύψτε λίγο χυμό λεμονιού πάνω από το πιάτο σας, αν σας αρέσει η οξύτητα.