μάνγκο σολομός μαγειρεύοντας υγιεινά και εναλλακτικά Κώστας Μαγουλάς

Σολομός και μάνγκο

Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς

Εδώ στο Βασίλειο του Μπαχρέιν ο καιρός είναι πάντα ζεστός.Τρομερά ζεστός.Δεν μου κάνει κέφι να τρώω ζεστό φαγητό ή καυτερό γι αυτό και έχω προσαρμόσει την κουζίνα μου πιο πολύ με σύμμαχο την ωμοφαγία.Δεν ακολουθώ τις μόδες,δημιουργώ μόδες!
Η ωμοφαγία σε συνδυασμό με σωστές τεχνικές και γνώσεις είναι ο καλύτερος σύμμαχος για μια υγιεινή δίαιτα,ώστε το σώμα μας να απορροφά τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των τροφών αυτούσια και χωρίς την αλλοίωσή τους μέσω της θερμότητας,ειδικά στο ψάρι.Ένα έξτρα τιπ για τον σολομό,όταν πρόκειται να τον καταναλώσουμε ωμό,φροντίζουμε να τον τυλίξουμε με μεμβράνη και να τον καταψύξουμε αποβραδίς και να τον ξεπαγώσουμε για όλη την νύχτα στο ψυγείο.Αυτό θα σκοτώσει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς και θα είναι ασφαλές για κατανάλωση.

5΄ Χρόνος Προετοιμασίας – – Χρόνος Μαγειρέματος – 2 Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1

ΥΛΙΚΑ

για 1 πιάτο :

  • 50 γρ φρέσκο σολομό,οργανικό κατά προτίμηση,κομμένο σε κύβους
  • 40 γρ μάνγκο Κένυας ,ώριμο,οργανικό,κομμένο σε κύβους
  • Ανθό αλατιού Salt Odyssey
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Σταγόνες από φρεσκοστυμμένο λάιμ
  • 10 μλ Εκχύλισμα αλόης ή χυμό αλόης
  • Μικρολαχανικά ή φύτρες

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μπώλ, ανακατεύουμε το σολομό με αλάτι,ελαιόλαδο,μερικές σταγόνες λάιμ και αφήνουμε στην άκρη 10 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία περίπου 14 βαθμών.
  2. Σε άλλο μπώλ,ανακατεύουμε το μάνγκο με αλάτι,την αλόη και σταγόνες από ελαιόλαδο και τοποθετούμε στο ψυγείο.
  3. Στήνουμε το πιάτο μας(τοποθετήστε το πιάτο στο ψυγείο πριν το στήσιμο ώστε να κρατήσει χαμηλή την θερμοκρασία των υλικών) τοποθετώντας τον σολομό στην βάση και το μάνγκο επάνω.Προσθέτουμε λίγα υγρά στο πιάτο και από τα 2 μπωλ,αλατίζουμε ξανά,γαρνίρουμε με φύτρες και μικρολαχανικά και καταναλώνουμε εντός 10 λεπτών.

TIP:  Μην μείνετε στον σολομό,πειραματιστείτε με τα άφθονα ολόφρεσκα Ελληνικά μας ψάρια όπως είναι η τσιπούρα,η συναγρίδα,το φαγκρί,η σφυρίδα ακόμη και γαρίδες.

Καλή σας όρεξη!

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*