σοκολάτα κορμός μωσαικό μπισκότα

Κορμός σοκολάτας (Μωσαϊκό)

Δείτε παρακάτω μια αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους , ο κορμός σοκολάτας ένα λαχταριστό και εύκολο σοκολατένιο γλυκό που μπορείτε εύκολα να το πετύχετε, ακολουθώντας παρακάτω τη συνταγή! Δείτε τη συνταγή και φτιάξτε αυτό το μοναδικό και σοκολατένιο γλύκισμα!


10΄ Χρόνος  -10 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1

ΥΛΙΚΑ

  • Μωσαϊκό:7-10 άτομα
  • 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150ml κρέμα γάλακτος light
  • 200 γραμ βούτυρο
  • 70 γραμ ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ κονιάκ
  • 50 γραμ κακάο
  • 250 γραμ μπισκότα ολικής τύπου πτι μπερ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια μαζί με τη κρέμα γάλακτος
  2. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη το μπολ και το τοποθετούμε στα μικροκύματα για 1’ στα 700 watt
  3. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα μαζί με τη κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη γκαναζ σοκολάτα!
  4. Την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά!
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο(θερμοκρασία δωματίου το βούτυρο),την άχνη,το κακάο και ανακατεύουμε καλά!
  6. Μέσα στο μίγμα προσθέτουμε τη γκαναζ σοκολάτας που έχουμε ετοιμάσει,τα μπισκότα(σπασμένα σε μικρά κομμάτια)και το κονιάκ.
  7. Ανακατεύουμε απαλά!
  8. Απλώνουμε το μίγμα μας σε μια λαδόκολλα κατά μήκος και τυλίγουμε το μωσαϊκό μας προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σαλάμι
  9. Τυλίγουμε τις άκρες σαν καραμέλα και το τυλίγουμε όλο με μια μεμβράνη
  10. 2 ώρες κατάψυξη και μετά το κόβουμε!

 
Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*