σπαγγέτι από τοφού Κώστας Μαγουλάς Μαγειρεύοντας εναλλακτικά και υγιεινά χωρίς γλουτένη χωρίς λακτόζη διατροφη για vegan

Σπαγγέτι από τοφού,με λαχανικά φούρνου και ωμό ελαιόλαδο.

Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς

Τα σπαγγέτι από τοφού με λαχανικά φούρνου είναι μια συνταγή πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη δεν περιέχει γλουτένη και λακτόζη και επιπλέον είναι κατάλληλη για vegan! Δείτε τα υλικά της συνταγής και δοκιμάστε να φτιάξετε και εσείς από το σπίτι τα σπαγγέτι από τοφού με λαχανικά φούρνου και ωμό ελαιόλαδο…

10΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 15′ Χρόνος Μαγειρέματος – 2 Μερίδες- Βαθμός δυσκολίας 1

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο σπαγγέτι από τοφού
  • 3 μέτριου μεγέθους καφέ μανιτάρια
  • 5 ραπανάκια
  • φρέσκο αρακά
  • φρέσκο κόλιανδρο
  • 10 μέτριου μεγέθους λαχανάκια βρυξελλών
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Καπνιστό αλάτι Salt Odyssey
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λακωνίας(Kasandrinos)

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε ομοιόμορφα κομμάτια έτσι ώστε να ψηθούν το ίδιο.
  2. Σε ένα μπώλ,τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο.
  3. Αφού τα ανακατέψουμε καλά,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 260 για 8-9 λεπτά.Αυτή η κίνηση είναι σημαντική για να θωρακιστούν τα λαχανικά μας και να γίνουν ροδοκόκκινα και τραγανά.
  4. Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο
  5. Ξεπλένουμε και σουρώνουμε τα σπαγγέτι από τοφού με κρύο νερό και τα βράζουμε σε νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό.
  6. Σε ένα μπώλ,ανακατεύουμε τα σπαγγέτι και τα ψητά λαχανικά μαζί με μιάμιση κ.σ ελαιόλαδο.
  7. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο,σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τον κόλιανδρο.

Καλή σας όρεξη!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΝΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΟΦΟΥ

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*