μπολωνεζ με κιμά από μανιτάρια και καρύδια Κώστας Μαγουλάς

Μπολωνέζ με κιμά από μανιτάρια και καρύδια.

Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς

Μια διαφορετική μπολωνέζ κατάλληλη για vegan χωρίς γλουτένη και κρέας. Ένα πιάτο πολύ νόστιμο και υγιεινό που ειλικρινά αξίζει να δοκιμάσετε να το φτιάξετε.. Δείτε τα υλικά:

10΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 45′ Χρόνος Μαγειρέματος – 10′ Χρόνος Αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1

ΥΛΙΚΑ

για 4 μερίδες:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι χωρίς γλουτένη, ή 2 πακέτα τοφού σπαγγέτι
  • 6 τομάτες μέτριες
  • Άφθονο ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών(πάντα σπιτικό)
  • Ανθό αλατιού Salt Odyssey
  • Πιπέρι
  • 1 μάτσο Μαιντανό
  • 2 κεσεδάκια καφέ μανιτάρια(μικρού μεγέθους,περίπου 500 γρ στο σύνολο),κομμένα σε μικρά κυβάκια.
  • 250 γρ καρυδόψιχα(τριμμένη σε μικρά κομμάτια)
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο λευκό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • Κανέλα,Μοσχοκάρυδο,Κύμινο,Μπαχάρι σε σκόνη,1 κ.γ. απ’ όλα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πλένουμε καλά τις τομάτες,αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε σε 4 μέρη.
  2. Σε ένα μικρό ,προτιμώ κεραμικό κατσαρολάκι(αλλιώς απλά αντικολλητικό) προσθέτουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και τις τομάτες,καπακώνουμε και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.Θα τις μαλακώσουμε για 10 λεπτά ώστε να αποκτήσουν την γεύση του πελτέ.
  3. Ρίχνουμε έπειτα το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι καθώς και περιπου 300 μλ ζωμό ή νερό,καπακώνουμε ξανά και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά ή εως ότου τα υγρά είναι περίπου το πάχος ενός δακτύλου σε ύψος.
  4. Στο μεταξύ,σε ένα κεραμικό τηγάνι,με την βοήθεια 2 κ.σ ελαιόλαδου,σωτάρουμε το κρεμμύδι,τα μανιτάρια καθώς προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  5. Αφού μαλακώσουν καλά,προσθέτουμε 150 ml νερό ή ζωμό,το καρύδι και τα μπαχαρικά σε σκόνη.
  6. Επίσης τον μισό μαιντανό και μόλις στεγνώσουν τα υγρά κλείνουμε την φωτιά.
  7. Τις τομάτες που βράσαμε τις περνάμε από μπλέντερ ώστε να γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα.
  8. Ενσωματώνουμε το μείγμα μανιταριών με την σάλτσα και βράζουμε για 10 λεπτά ώσπου να δέσει.
  9. Επίσης,βράζουμε τα μακαρόνια ή τα τοφόυ ανάογα με τις οδηγίες,σερβίρουμε την σάλτσα από επάνω ή ανακατεύοντας σε ένα τηγάνι,γαρνίρουμε με μαϊντανό και αν έχουμε λίγο vegan τυρί.

Καλή Όρεξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*