ριγκατόνι ζυμαρικά jonakosgr

Ριγκατόνι με κεφτεδάκια κοκκινιστά

Διαβάστε παρακάτω μια πραγματικά λαχταριστή και πεντανόστιμη συνταγή! Ζουμερά κοκκινιστά κεφτεδάκια σε συνδυασμό με τα ριγκατόνι και τριμμένη γραβιέρα από πάνω που θα απογειώσει το φαγητό σας ! Διαβάστε παρακάτω τα μυστικά της συνταγής…

[box type=”tick”]40΄ Χρόνος  -6 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για τα ριγκατόνι:

  • 500 γρ ριγκατόνι
  • αλάτι
  • γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

Για τα κεφτεδάκια:

  • 400 γρ κιμάς χοιρινός
  • 400 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 αβγά
  • 100 γρ τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 500 γρ ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. ζάχαρης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 ml ζωμός λαχανικών

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τα κεφτεδάκια:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς σε ένα μπωλ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνετε καλά.
  2. Τα πλάθετε σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε στο φούρνο στο ταψί σε μια λαδόκολλα και ψήνετε για 20 λεπτά.

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  1. Σε ένα τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και μόλις αυτό κάψει, σωτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτετε τη πιπεριά και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε για 2- 3 λεπτά ώσπου να μαραθούν.
  2. Έπειτα προσθέτετε τις ντομάτες και τον πελτέ και αφήνετε να πάρει μαι βράση για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, αλατοπίπερο, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ψημένα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα.
  5. Ταυτόχρονα έχετε βράσει τα ριγκατόνι.
  6. Σερβίρετε τα ριγκατόνι και από πάνω τα κεφτεδάκια με τη κόκκινη σάλτσα.
  7. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένη γραβιέρα.

Καλή σας όρεξη!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*