κορμός σοκολάτα κρέμα ζαχαροπλαστικής γλυκό σοκολάτα

Κορμός σοκολάτας με σαντιγί

Δημιουργήστε ένα λαχταριστό αλλά και πολύ ελαφρύ γλυκό, με ένα σοκολατένιο παντεσπάνι και μια λεία και γυαλιστερή σαντιγί. Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και φτιάξτε και εσείς από το σπίτι αυτό το εξαιρετικό γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!!

25΄ Χρόνος  – 8 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:

  • 80 γρ κρόκους αβγών
  • 120 γρ ασπράδια αβγών
  • 25 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 25 γρ ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ αλεύρι
  • 35 γρ κορν φλάουρ
  • 10 γρ κακάο

Για τη σαντιγί:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 25 γρ ζάχαρη άχνη

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το παντεσπάνι:

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη για να φουσκώσουν.
  2. Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια και προσθέτετε σιγά-σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  3. Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μπολ που έχετε χτυπήσει τους κρόκους και τη ζάχαρη άχνη.
  4. Προσθέτετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κακάο και ανακατεύετε με μια μαρίζ έως ότου ομογενοποιηθούν.
  5. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα στρώνετε το μείγμα και ψήνετε στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά.

Για τη σαντιγί:

  1. Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια λεία σαντιγί.

Για τη σύνθεση:

  1. Αφού κρυώσει το παντεσπάνι απλώνετε πάνω τη σαντιγί και το τυλίγετε προσεκτικά κάνοντάς το ρολάκι.
  2. Προσέξτε τη σαντιγί να την έχετε τοποθετήσει προηγουμένως στο ψυγείο έτσι ώστε να παγώσει και αφού την απλώσετε πάνω στο παντεσπάνι το κάνετε ρολό και διατηρείτε στο ψυγείο.

Καλή σας απόλαυση!

Μικρά Μυστικά:

  • Γαρνίρετε με φρούτα του πάθους και επιπλέον σαντιγί για ντεκόρ εξωτερικά.
Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*