Ένα πολύ γευστικό πιάτο το μοσχαρίσιο σνίτσελ με σάλτσα δαμάσκηνου. Κατάλληλο για όσους θέλουν να δοκιμάζουν και να γεύονται κάτι διαφορετικό , η σάλτσα δαμάσκηνο είναι μια γλυκιά σάλτσα που συνοδεύει άριστα το κρέας σας. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε στο σπίτι συνοδεύοντας την με οποιοδήποτε κρέας της αρεσκείας σας.
[box type=”tick”]20΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 4 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για το σνίτσελ:
- 800 γρ μοσχαρίσιο κιλότο(κομμένο σε λεπτές φέτες και χτυπημένο καλά)
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2-3 αβγά
- 40 ml γάλα
- 150 γρ τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη σάλτσα δαμάσκηνο:
- 600 ml κόκκινο κρασί
- 2 φλτζ δαμάσκηνα κομμένα (χωρίς κουκούτσια)
- 200 ml κέτσαπ
- 150 ml μαρμελάδα βατόμουρο
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για το Σνίτσελ:
- Σε ένα ταψάκι βάζετε το κρέας, το αλείφετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι αφήνοντάς το να μαριναριστεί για 10′.
- Σε 3 διαφορετικά πιάτα γεμίζετε ξεχωριστά, το ένα με αλεύρι, το άλλο με τα αβγά καλά χτυπημένα με το γάλα και το τρίτο με τη τριμμένη φρυγανιά.
- Περνάτε διαδοχικά μια-μια τις φέτες του σνίτσελ από το κάθε πιάτο, δηλαδή πρώτα από το αλεύρι στη συνέχεια από τα αβγά και τέλος από τη φρυγανιά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε τα παναρισμένα κομμάτια σνίτσελ για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά, έτσι ώστε να μην καούν απέξω.
Για τη σάλτσα δαμάσκηνο:
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το κρασί σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει έως ότου το κρασί μειωθεί στο μισό.
- Προσθέτετε τα δαμάσκηνα, τη μαρμελάδα, το κέτσαπ, το βαλσάμικο και τη πάπρικα και μαγειρεύεται για 15′ ανακατεύοντας όταν χρειάζεται.
- Μόλις γίνει ένα ρευστό μείγμα αλατοπιπερώνετε και πολτοποιείται με ραβδομπλέντερ (ή οποιοδήποτε άλλο μπλεντερ έχετε.)
- Περιχύνετε τα σνίτσελ με τη σάλτσα σας και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!
Μικρά Μυστικά:
- Αντί για δαμάσκηνα χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε άλλο φρούτο της αρεσκίας σας(όπως βατόμουρο, φράουλα , βύσσινο).
- Τα κομμάτια του σνίτσελ να είναι καλά κομμένα και χτυπημένα σε πάχος 1 εκατοστού.