κοκτέιλ Ελληνικό γιορτινό εορταστικό Giorgow Theodorakos

Εορταστικό κοκτέιλ με αρώματα Ελλάδας

Γράφει ο Giorgos Theodorakos

Αυτή τη βδομάδα μιας και μας λείπει το ελληνικό στοιχείο θα φτιάξουμε μια συνταγή με 2 αποστάγματα από την ελληνική αγορά το ένα γνωστό εδώ και χρόνια και το άλλο έχει λίγο καιρό που μπήκε στην αγορά και μας ενθουσίασε.

Οι περισσότεροι γνωρίσουμε το λικέρ εκ Πατρών «Τεντουρα» , ένα λικέρ έντονο σε άρωμα από κανέλα και γαρίφαλο.

Το δεύτερο απόσταγμα που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας είναι ένα ελληνικό βερμούτ ονόματι vermood. Το Vermood περιέχει ημίγλυκο λευκό οίνο και αρωματίζετε με φυσικές γεύσεις τις χώρας μας όπως περγαμόντο Αρτεμισία και άλλα ελληνικά βότανα.

Δυο ενδιαφέροντα ελληνικά αποστάγματα που μπορείτε εύκολα να έχετε στο σπίτι σας, θα τα αναμείξουμε για να δημιουργήσουμε ένα εορταστικό ελληνικό κοκτέιλ!!!!

Τι θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φιαλη Τεντουρα Καστρο
  • 1 φιαλη Vermood
  • 1 φιαλη Prosecco

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα ποτήρι του κρασιού βάζουμε 50  ml Vermood 15 ml Tentura και απογεμίζουμε με πάγο και prosecco.
  2. Γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι από δεντρολίβανο.

 

Στην υγειά μας

 

ΤΙΡ: Διατηρήστε το Vermood στο ψυγείο. Δοκιμάστε το και με τόνικ!

Αν θέλετε το ποτό σας να είναι 100% ελληνικό μπορείτε να βρείτε στην αγορά ελληνική εταιρία Prosecco .

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΚΑΦΕ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*