τσουρέκι συνταγή για τσουτρέκι ζύμη για τσουρέκι

Συνταγή για αφράτο τσουρέκι

Διαβάστε παρακάτω πώς να δημιουργήσετε τέλεια και Πασχαλινά τσουρέκια, ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και δημιουργήστε και εσείς από το σπίτι λαχταριστά και μυρωδάτα τσουρέκια.

[box type=”tick”]120΄ Χρόνος  -1 τσουρέκι – Βαθμός δυσκολίας 2[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ νωπή μαγιά
  • 60 ml νερό
  • 75 γρ για όλες τις χρήσεις
  • 45 γρ βούτυρο
  • 135 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αβγά
  • 85 ml γάλα
  • 20 ml χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 γρ μαστίχα τριμμένη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 δόση βανίλια
  • 425 γρ αλεύρι
  • 40 γρ βούτυρο λιωμένο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Λιώνετε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και ζυμώνετε μαζί με τα 75 γρ αλεύρι.
  2. Τοποθετείτε το προζύμη σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα 45 γρ βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, τα αβγά , το χυμό , το ξύσμα πορτοκάλι , τη μαστίχα, το αλάτι και τη βανίλια και ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να γίνει χλιαρό.
  4. Ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
  5. Τοποθετείτε το μείγμα στο μίξερ με το γάντζο και προσθέτετε το αλεύρι και στη συνέχεια το προζύμη έως ότου γίνει μια ελαστική ζύμη.
  6. Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ.
  7. Βάζετε τη ζύμη σε μια λαδωμένη μπασίνα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  8. Μόλις βγάλετε τη ζύμη από τη μπασίνα τη πιέζετε από τις άκρες προς το κέντρο προσπαθώντας να αφαιρέσετε τον αέρα.
  9. Τοποθετείστε ξανά στο ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
  10. Σε μια ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια τοποθετήστε τη ζύμη και κόψτε την σε μπάλες των 350 γρ στη συνέχεια πλάθετε σε σχήμα πλεξίδας.
  11. Αφήστε τα τσουρέκια σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν σε όγκο.
  12. Αλοίψτε με αβγό.
  13. Ψήστε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*