Διαβάστε παρακάτω πώς να δημιουργήσετε τέλεια και Πασχαλινά τσουρέκια, ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και δημιουργήστε και εσείς από το σπίτι λαχταριστά και μυρωδάτα τσουρέκια.
[box type=”tick”]120΄ Χρόνος -1 τσουρέκι – Βαθμός δυσκολίας 2[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 40 γρ νωπή μαγιά
- 60 ml νερό
- 75 γρ για όλες τις χρήσεις
- 45 γρ βούτυρο
- 135 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 αβγά
- 85 ml γάλα
- 20 ml χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 3 γρ μαστίχα τριμμένη
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 δόση βανίλια
- 425 γρ αλεύρι
- 40 γρ βούτυρο λιωμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Λιώνετε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και ζυμώνετε μαζί με τα 75 γρ αλεύρι.
- Τοποθετείτε το προζύμη σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα 45 γρ βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, τα αβγά , το χυμό , το ξύσμα πορτοκάλι , τη μαστίχα, το αλάτι και τη βανίλια και ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να γίνει χλιαρό.
- Ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
- Τοποθετείτε το μείγμα στο μίξερ με το γάντζο και προσθέτετε το αλεύρι και στη συνέχεια το προζύμη έως ότου γίνει μια ελαστική ζύμη.
- Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ.
- Βάζετε τη ζύμη σε μια λαδωμένη μπασίνα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Μόλις βγάλετε τη ζύμη από τη μπασίνα τη πιέζετε από τις άκρες προς το κέντρο προσπαθώντας να αφαιρέσετε τον αέρα.
- Τοποθετείστε ξανά στο ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
- Σε μια ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια τοποθετήστε τη ζύμη και κόψτε την σε μπάλες των 350 γρ στη συνέχεια πλάθετε σε σχήμα πλεξίδας.
- Αφήστε τα τσουρέκια σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Αλοίψτε με αβγό.
- Ψήστε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!