Δείτε παρακάτω μια αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους , ο κορμός σοκολάτας ένα λαχταριστό και εύκολο σοκολατένιο γλυκό που μπορείτε εύκολα να το πετύχετε, ακολουθώντας παρακάτω τη συνταγή! Δείτε τη συνταγή και φτιάξτε αυτό το μοναδικό και σοκολατένιο γλύκισμα!
[box type=”tick”]10΄ Χρόνος -10 μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
-
Μωσαϊκό:7-10 άτομα
-
200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
150ml κρέμα γάλακτος light
-
200 γραμ βούτυρο
-
70 γραμ ζάχαρη άχνη
-
2 κ.σ κονιάκ
-
50 γραμ κακάο
-
250 γραμ μπισκότα ολικής τύπου πτι μπερ
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια μαζί με τη κρέμα γάλακτος
-
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη το μπολ και το τοποθετούμε στα μικροκύματα για 1’ στα 700 watt
-
Ανακατεύουμε τη σοκολάτα μαζί με τη κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη γκαναζ σοκολάτα!
-
Την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά!
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο(θερμοκρασία δωματίου το βούτυρο),την άχνη,το κακάο και ανακατεύουμε καλά!
-
Μέσα στο μίγμα προσθέτουμε τη γκαναζ σοκολάτας που έχουμε ετοιμάσει,τα μπισκότα(σπασμένα σε μικρά κομμάτια)και το κονιάκ.
-
Ανακατεύουμε απαλά!
-
Απλώνουμε το μίγμα μας σε μια λαδόκολλα κατά μήκος και τυλίγουμε το μωσαϊκό μας προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σαλάμι
-
Τυλίγουμε τις άκρες σαν καραμέλα και το τυλίγουμε όλο με μια μεμβράνη
-
2 ώρες κατάψυξη και μετά το κόβουμε!