γκρανόλα Κώστας Μαγουλάς πρωινό χωρίς λακτόζη υγιεινά και εναλλακτικά συνταγή

Γρήγορη και εύκολη γκρανόλα για κάθε χρήση.

Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς

Δείτε πως θα δημιουργήσετε και εσείς εύκολα και γρήγορα μια γκρανόλα, χωρίς λακτόζη, και καταναλώστε την ως πρωινό, με γάλα σαν κορν φλέικς,σε γλυκά αλλά και σαλάτες. Ακολουθήστε τον τρόπο παρασκευής και τα υλικά της συνταγής για να πετύχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα!

[box type=”tick”]5΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 25 Χρόνος Μαγειρέματος – – Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

 για 1 βαζάκι 200 γρ:

  • 30 γρ πεκάν,σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια
  • 30 γρ νιφάδες βρώμης
  • 20 γρ αμύγδαλα φλείκς
  • 3 κ.σ σουσάμι
  • 20 γρ σπόροι κολοκύθας
  • 40 γρ σταφίδες
  • 20 γρ σπασμένα κάσιους
  • 2 κ.σ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.σ λάδι καρύδας,λιωμένο
  • 40 γρ ξηρά φρούτα,εάν προτιμάτε
  • 1 μικρή πρέζα αλάτι Salt Odyssey

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μπώλ,ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά.Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Κάθε 5 λεπτά,ανακατεύουμε την γκρανόλα έως ότου όλα είναι ψημένα και ροδοκοκινισμένα.
  3. Αφαιρούμε από το ταψί σε μια επιφάνεια να κρυώσει.
  4. Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο για 2 μήνες.

TIP: Την χρησιμοποιούμε σε πρωινά,με γάλα σαν κορν φλέικς,σε γλυκά αλλά και σαλάτες.

Καλή απόλαυση.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*