Η σοκολάτα και τα οφέλη της στην υγεία μας.

Η σοκολάτα είναι ένα από τα αγαπημένα τρόφιμα όλων των ανθρώπων τόσο των μικρών παιδιών όσο και των μεγαλύτερων ηλικιών. Η σοκολάτα είναι μια παρεξηγημένη τροφή καθώς πολλοί πιστεύουν πως πέρα από την απόλαυση και τις θερμίδες, δεν προσφέρει κάτι παραπάνω στον ανθρώπινο οργανισμό. Διαβάστε παρακάτω τα οφέλη της σοκολάτας στον οργανισμό μας…

Οι πρώτες αναφορές για τη σοκολάτα ξεκινούν 3000 χρόνια πριν όπου οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν με διάφορους τρόπους τους καρπούς του κακάο. Στην Ευρώπη άργησε πολύ να εμφανιστεί η σοκολάτα και όταν αργότερα διαδόθηκε έγινε ιδιαίτερα γνωστή χάρη στους Ισπανούς οι οποίοι εισήγαγαν την ζάχαρη στην επεξεργασία της σοκολάτας. Και κάπως έτσι μετά από διάφορες επεξεργασίες η σοκολάτα έχει φτάσει να αποτελεί κορυφαία διατροφική επιλογή.

Τα οφέλη τις σοκολάτας είναι πάρα πολλά:

  1.  Η σοκολάτα βοηθά στην μνήμη, στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και στην λειτουργία της απομνημόνευσης και αυτό γιατί εμπεριέχει μεγάλες ποσότητες μαγνησίου.
  2. Η σοκολάτα και κυρίως η μαύρη σοκολάτα περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου και επομένως βοηθά στην ανάπτυξη των γερών οστών.
  3. Έχει παρατηρηθεί ότι η σοκολάτα παρουσιάζει διεγερτική δράση που σημαίνει ότι βοηθάει στην ενίσχυση της διάθεσης του ανθρώπου αλλά και στη μείωση της αίσθησης της κόπωσης.
  4. Η σοκολάτα είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό καθώς δημιουργεί ένα αίσθημα εφορίας και καλής διάθεσης.
  5. Η σοκολάτα, επιπλέον, διαθέτει πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών που βοηθούν στην μείωση καρδιαγγειακών παθήσεων αλλά και στη καλή λειτουργία της καρδιάς.

Η καλύτερη μορφή σοκολάτας είναι η μαύρη καθώς έχει τη μικρότερη δυνατή επεξεργασία σε σχέση με άλλες. Τα οφέλη της σοκολάτας αφορούν μια ισορροπημένη διατροφή που εμπεριέχει σε καθημερινή βάση ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας.

Διαβάστε τη συνταγή ροφήματος σοκολάτας εδώ.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ, CARPER JEAN

 

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*