Η Φωτεινή Κράντου είναι 24 ετών ασχολείται από μικρή ηλικία με την μαγειρική και θαυμάσαμε τις ικανότητες της μέσα από το τηλεοπτικό πρόγραμμα του MasterChef όπου και συμπεριλήφθηκε στους 20 καλύτερους μάγειρες. Όσοι θέλετε να απολαύσετε δικές τις δημιουργίες μπορείτε να την βρείτε στο ξενοδοχείο Marathon Beach Resort. Η σημερινή συνταγή έχει άρωμα Κρήτης και έχει την υπογραφή της εξαιρετικής σεφ Φωτεινής Κράντου.
Διαβάστε πρώτοι τη συνταγή , μια συνταγή που παραχώρησε η ίδια σε εμάς και την ευχαριστούμε θερμά για αυτό.
[box type=”tick”]Χρόνος Εκτέλεσης:40 λεπτά – 4 Μερίδες [/box]
ΥΛΙΚΑ
- Ελαιόλαδο να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας
- 200γρ κάστανα Κρήτης
- 350γρ κρεμμυδάκια στιφάδου (σαλοτ) Κρήτης
- 30τεμ χοχλιούς
- 4 τομάτες μεσαίες Κρήτης
- 100γρ νερό (προαιρετικά)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 100 γρ ζάχαρη καστανή
- 1-2 πρέζες γεμάτες πάπρικα γλυκιά
- 1 ποτήρι κρασιού ΜΑΡΟΥΒΑ (κρητικό κρασί)
- 4τεμ μπαχάρι ολόκληρο
- 2 φύλλα Δάφνης(φρέσκα)
- 2 άνθη μεγάλα δενδρολίβανο(φρέσκο)
- 1 ξύλο κανέλας(μεγάλο)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τους χοχλιούς:
- Βράζετε τους χοχλιούς για 30’’ (μπλανσάρουμε).
- Τους αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και τους βάζετε, σε ένα τηγάνι που έχετε καλύψει το πάτο του με αλάτι, τοποθετήστε τους από την πλευρά του κελύφους που είναι ανοιχτό και αφήστε τους μέχρι να μαζέψουν.
- Σβήστε με ξύδι και προσθέστε ελαιόλαδο για να τηγανιστούν ελαφρά.
- Αποσύρετε και φυλάξτε τους χοχλιούς, μέχρι να τους χρησιμοποιήσετε παρακάτω.
Για το στιφάδο:
- Χαράζετε τα κάστανα σταυρό και τα αφήνετε να ψηθούν στο φούρνο για 20’ στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Στη συνέχεια καθαρίστε τα κρεμμύδια σαλότ προσεκτικά και κόψτε στο πίσω μέρος τις ρίζες ίσα-ίσα και κάνετε ένα σταυρό επιφανειακά.
- Στη κατσαρόλα τοποθετείτε το λάδι και σωτάρετε τα σαλότ ώσπου να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.
- Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη να καραμελώσουν και ρίξτε όλα τα μπαχαρικά μέσα.
- Ανακατέψτε προσεκτικά πιάνοντας τη κατσαρόλα από τα χερούλια κάνοντας κυκλικές κινήσεις .
- Σβήστε με Μαρούβα Κρήτης προσθέστε τη ντομάτα κομμένη σε κύβους αφήνοντας το μείγμα μέχρι να κατέβει και αν χρειαστεί προσθέστε νερό.
- Κλείστε το καπάκι και αφήστε για 20’ να κατέβουν τα υγρά.
- Στη συνέχεια καθαρίστε τα κάστανα και προσθέστε τα στη κατσαρόλα μαζί με τους χοχλιούς για 10’ ακόμη.
- Ανακατεύεται σταδιακά τη κατσαρόλα κρατώντας τη πάντα με τα χέρια και κάνοντας κυκλικές κινήσεις.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.
- Καλή σας όρεξη
Μικρά Μυστικά
- Τρίψτε και βάλτε από το προηγούμενο βράδυ τους χοχλιούς σε νερό, βράστε τους ζωντανούς.
- Μη χρησιμοποιείτε κουτάλες ή άλλα σκεύη για το ανακάτεμα του φαγητού κάνετε τη διαδικασία που αναφέρθηκε πιο πάνω.
- Όλα τα υλικά σας να είναι προϊόντα κρητικής προέλευσης.
2 Σχόλια