Πανεύκολα κάπ κέικς σε ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας με λαχταριστή κρέμα τυριού. Δοκιμάστε τη συνταγή και απολαύστε την με τη παρέα σας!!
[box type=”tick”]20΄Χρόνος Εκτέλεσης – 10 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για τη χειροποίητη ζύμη καπ κέικς
- 50 γρ βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 στικ βανίλιας
- 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 75 γρ αβγα
- 1 γρ σόδα
- 80 ml γάλα
- 125 γρ αλεύρι
- 2γρ μπέικιν πάουντερ
Για τη σπιτική κρέμα τυριού
- 200 γρ τυρί κρέμα
- 110 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα βανίλια
- 40 γρ βούτυρο λιωμένο
- Ξύσμα μισού πορτοκαλιού
Για το γαρνίρισμα
- 50 γρ SMARTIES Nestle
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη χειροποίητη ζύμη καπ κέικς
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο τη ζάχαρη το αλάτι και τη βανίλια.
- Προσθέστε σταδιακά τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τη σόδα και συνεχίζετε το ανακάτεμα ενσωματώνοντας σταδιακά το γάλα.
- Αδειάστε το μείγμα σε φόρμες για καπ κέικς μέχρι τα 2/3 τους
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 15-17΄.
Για τη σπιτική κρέμα τυριού
- Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη με το τυρί κρέμα το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια
- Ρίχνετε σταδιακά το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία η κρέμα
Για το σερβίρισμα
- Τοποθετείστε πάνω στα καπ κέικς τη κρέμα τυριού και πασπαλίζετε από πάνω με smarties.
Καλή σας απόλαυση.
Μικρα μυστικά
- Κόψτε τα καπ κέικς στη μέση και γεμίστε τα με πραλίνα φουντουκιού.