Αφαίρεση όρου: 8 εξυπνα tips διατροφης 8 εξυπνα tips διατροφηςΑφαίρεση όρου: tips διατροφης tips διατροφηςΑφαίρεση όρου: Διατροφη για καλοκαιρινους μηνες Διατροφη για καλοκαιρινους μηνεςΑφαίρεση όρου: διατροφη και υγεια διατροφη και υγειαΑφαίρεση όρου: Συμβουλες απο το Διαιτολογο διατροφολογο Νικο Γιαννακοπουλο Συμβουλες απο το Διαιτολογο διατροφολογο Νικο ΓιαννακοπουλοΑφαίρεση όρου: συμβουλες καλοκαιρινης διατροφης συμβουλες καλοκαιρινης διατροφης

Διατροφή για τους καλοκαιρινούς μήνες-από τον διαιτολόγο διατροφολόγο Νίκο Γιαννακόπουλο

Η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο προκειμένου να περάσουμε το καλοκαίρι μας με υγεία .Το καλοκαίρι έφθασε και αυτό σημαίνει βόλτες , μπάνια, εκδρομές, μπάρμπεκιου, φιλικές συγκεντρώσεις για φαγητό έξω και άλλα. Η θερμοκρασία έχει φτάσει σε πολύ υψηλές τιμές, γεγονός που μας αναγκάζει να προσέχουμε ιδιαίτερα την διατροφή μας. Άλλωστε αυτό μας το επιβάλλει και ο ίδιος μας ο οργανισμός. H ισορροπία, το μέτρο και η ποικιλία στη διατροφή θα ικανοποιήσει τόσο τη γεύση όσο και τη σιλουέτα σας. Στις διακοπές όμως οι πειρασμοί που καραδοκούν είναι πολλοί και θα πρέπει οι διατροφικές επιλογές να είναι προσεκτικές.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ευχαριστηθείτε το καλοκαίρι και να διατηρήσετε τον έλεγχο της διατροφής, της υγείας και της σιλουέτας σας:

  1. Δεν ξεχνάτε το πρωινό: Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη (γάλα, γαλοπούλα), υδατάνθρακες (δημητριακά, φρούτα, ψωμί ολικής άλεσης) και καλά λιπαρά (ξηροί καρποί) μπορεί να δώσει ώθηση στο μεταβολισμό μας και ενέργεια .
  2. Τρώτε θαλασσινά: Τα θαλασσινά είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, σελήνιο και άλλα θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρέας με θαλασσινά και να το μετατρέψετε σε πιο καλοκαιρινό και υγιεινό, με καλαμάρια, χταπόδια, σολομούς .
  3. Απολαύστε τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά: Βάλτε στη διατροφή σας τα καλοκαιρινά φρούτα (ροδάκινα, βερίκοκα, φράουλες, κεράσια, πεπόνια, σύκα) και λαχανικά (φασολάκια, ντομάτες, ραπανάκια, μελιτζάνες, παντζάρια και άλλα)
  4. Δεν ξεχνάτε τα σνάκ: Προμηθευτείτε σνακ για τη δουλειά ή τη θάλασσα από το σπίτι σας (ξηρούς καρπούς, φρούτα, σάντουιτς, σαλάτες) τα οποία θα καταπραΰνουν την πείνα σας.Φροντίστε η κατανάλωση των γευμάτων και των σνακ να γίνεται κάτι κάθε 3 ώρες περίπου.
  5. Προσέξτε την ενυδάτωσή σας: Το καλοκαίρι είναι για όλους μας πιο πιθανό να φτάσουμε τα όρια της αφυδάτωσης αφού ιδρώνουμε περισσότερο λόγω ζέστης και χάνουμε υγρά.
  6. Προγραμματίστε τα γεύματά σας: Αν το Σαββατοκύριακό σας περιλαμβάνει εκδρομές και μπάνια στη θάλασσα, φροντίστε να πάρετε μαζί σας διάφορα σνακ που θα μειώσουν την πείνα σας, έτσι ώστε όταν φάτε αργότερα, να μην καταναλώσετε μεγάλες μερίδες φαγητού και να μην επιλέξετε τροφές με πολλά λιπαρά. Αν είστε καλεσμένοι για φαγητό, μην παραμείνετε νηστικοί όλοι μέρα για να φάτε καλά το βράδυ ,στην πραγματικότητα πρέπει να κάνετε ακριβώς το αντίθετο, έτσι ώστε να μην το παρακάνετε στην έξοδό σας.
  7. Προσοχή στο αλκοόλ: Να θυμόμαστε ότι τα αλκοολούχα ποτά μπορεί να σας ξεδιψάνε στιγμιαία αλλά ουσιαστικά αυξάνουν την απώλεια υγρών.Προτίμησε μπύρα ή κρασί. Είναι ποτά με τις λιγότερες θερμίδες και αποτελούν πηγή αντιοξειδωτικών. Μια έξυπνη επιλογή για συνοδευτικό του ποτού είναι στικς αγγουριού και καρότου που οι θερμίδες τους είναι σχεδόν μηδενικές.
  8. Μην ξεχνάτε ότι η θάλασσα συνεπάγεται και άθληση: Το κολύμπι, το ποδήλατο ή ακόμα και το περπάτημα στη θάλασσα μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε τις παραπάνω θερμίδες που τυχόν καταναλώσατε, να αυξήσουν τον μεταβολισμό σας και συγχρόνως να σας διασκεδάσουν.

Ευχαριστούμε το διαιτολόγο-διατροφολόγο Νίκο Γιαννακόπουλο για τις συμβουλές του. Ο Νίκος Γιαννακόπουλος είναι 29 ετών έχει σπουδάσει στο τμήμα  διατροφής και διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης και διαθέτει το δικό του γραφείο από το 2013 εξασκώντας το επάγγελμά του με μεγάλη επιτυχία.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*