Μουσακάς με εύκολη σπιτική μπεσαμέλ.

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό μουσακά και εύκολες οδηγίες να φτιάξετε μόνοι σας τη μπεσαμέλ!! Δοκιμάστε την…

[box type=”tick”]45΄Χρόνος Εκτέλεσης – 6 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 2[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 1 kg κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ πατάτες
  • 300γρ μελιτζάνες
  • 200 γρ ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες
  • 20 γρ πάστα ντομάτας
  • Μισό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Κανέλα

Για τη μπεσαμέλ:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 80 γρ βούτυρο
  • 80 γρ αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Τριμμένο τυρί

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σωτάρετε το κιμά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τη πάστα αραιωμένη σε νερό αλάτι, πιπέρι μοσχοκάρυδο και τη κανέλα
  3. Προσθέστε νερό, ανακατέψτε και αφήστε στη φωτιά να βράσει.
  4. Κόβετε σε φέτες τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τηγανίζετε
  5. Για τη μπεσαμέλ βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύωντας με σπάτουλα μέχρι το μείγμα να πάρει ξανθό χρώμα προσθέστε το γάλα χλιαρό ανακατεύοντας καλά και βράστε σε σιγανή φωτιά, τέλος προσθέστε αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  6. Σ ένα ταψί στρώνετε με σειρά τις πατάτες από πάνω τις μελιτζάνες ,τον κιμά και τέλος καλύπτετε με μπεσαμέλ και τρυμμένο τυρί.
  7. Ψήνετε στο φούρνο στους 180 ο C για 25’.

Καλή όρεξη.

Μικρα μυστικά

  • Ξεπικρίστε τις μελιτζάνες χαράζωντας τες ελαφρά και τοποθετήστε της για ώρα σε ένα μπωλ με νερό κ αλάτι, στραγγίξτε καλά.
  • Για όσους ακολουθούν πρόγραμμα διατροφής ψήστε τις μελιτζάνες και τις πατάτες στο φούρνο αντικαθιστώντας έτσι το τηγάνισμα.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*