Φτιάξτε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα φράουλας… Μια συνταγή εύκολη που μπορεί ο καθένας να φτιάξει σπίτι του με ελάχιστα υλικά! Δοκιμάστε τη συνταγή της μαρμελάδας φράουλας και αποθηκεύστε τη στο ψυγείο, χρησιμοποιώντας την όποτε θέλετε για ένα απολαυστικό και υγειηνό σνακ!!!
[box type=”tick”]50΄Χρόνος Εκτέλεσης – 3 Βαζάκια (300 ml) – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φράουλες
- 500 γρ ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 στικ βανίλιας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπωλ βάζετε τις φράουλες και τη ζάχαρη ανακατεύοντας απαλά.
- Προσθέτετε το στικ βανίλιας, σκεπάζετε με μια μεμβράνη το μπωλ και τοποθετείτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Βγάζετε από το ψυγείο και αφαιρείτε τη μεμβράνη, τοποθετώντας το περιεχόμενό του σε ένα κατσαρολάκι.
- Βράζετε σε σιγανή φωτιά (μόλις πάρει τη πρώτη βράση προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι) για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να γίνει ένα συμπυκνωμένο σιρόπι.
- Αφήνετε να κρυώσει, αφαιρείτε το στικ βανίλιας από το μείγμα και το μεταφέρετε σε βαζάκια.
- Η σπιτική μαρμελάδα φράουλας είναι έτοιμη.
Καλή σας απόλαυση!
Μικρά Μυστικά
- Τοποθετείστε τις φράουλες με τη ζάχαρη σε ένα μπωλ έτσι ώστε οι φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους και να μη χρειαστεί να προσθέσετε υγρά για το βράσιμο.
- Όταν μεταφέρετε τη μαρμελάδα σας στα βαζάκια κλείστε καλά το καπάκι και τοποθετείστε τα ανάποδα έτσι ώστε να γίνει σωστά η κονσερβοποίηση.
- Αφού έχετε κλείσει τη μαρμελάδα σας στα βαζάκια, φυλάξτε εκτός ψυγείου, και όταν τα ανοίξετε τοποθετήστε τα στο ψυγείο.