Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλας.

Φτιάξτε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα φράουλας… Μια συνταγή εύκολη που μπορεί ο καθένας να φτιάξει σπίτι του με ελάχιστα υλικά! Δοκιμάστε τη συνταγή της μαρμελάδας φράουλας και αποθηκεύστε τη στο ψυγείο, χρησιμοποιώντας την όποτε θέλετε για ένα απολαυστικό και υγειηνό σνακ!!!

[box type=”tick”]50΄Χρόνος Εκτέλεσης – 3 Βαζάκια (300 ml) – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φράουλες
  • 500 γρ ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 στικ βανίλιας

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μπωλ βάζετε τις φράουλες και τη ζάχαρη ανακατεύοντας απαλά.
  2. Προσθέτετε το στικ βανίλιας, σκεπάζετε με μια μεμβράνη το μπωλ και τοποθετείτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  3. Βγάζετε από το ψυγείο και αφαιρείτε τη μεμβράνη, τοποθετώντας το περιεχόμενό του σε ένα κατσαρολάκι.
  4. Βράζετε σε σιγανή φωτιά (μόλις πάρει τη πρώτη βράση προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι) για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να γίνει ένα συμπυκνωμένο σιρόπι.
  5. Αφήνετε να κρυώσει, αφαιρείτε το στικ βανίλιας από το μείγμα και το μεταφέρετε σε βαζάκια.
  6. Η σπιτική μαρμελάδα φράουλας είναι έτοιμη.

Καλή σας απόλαυση!

Μικρά Μυστικά

  • Τοποθετείστε τις φράουλες με τη ζάχαρη σε ένα μπωλ έτσι ώστε οι φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους και να μη χρειαστεί να προσθέσετε υγρά για το βράσιμο.
  • Όταν μεταφέρετε τη μαρμελάδα σας στα βαζάκια κλείστε καλά το καπάκι και τοποθετείστε τα ανάποδα έτσι ώστε να γίνει σωστά η κονσερβοποίηση.
  • Αφού έχετε κλείσει τη μαρμελάδα σας στα βαζάκια, φυλάξτε εκτός ψυγείου, και όταν τα ανοίξετε τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*