Jonakos.gr Γεμιστα λαχανικών με ρυζι

Γεμιστά με ρύζι

Μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες συνταγές στην Ελλάδα είναι τα γεμιστά, κυρίως τη φτιάχνουμε το καλοκαίρι λόγο της εποχικότητας που έχουν οι μελιτζάνες, οι ντομάτες, οι πιπεριές και τα κολοκύθια. Διαβάστε παρακάτω μια εύκολη νόστιμη και γρήγορη συνταγή για γεμιστά λαχανικών με ρύζι…

[box type=”tick”]90΄Χρόνος Εκτέλεσης -4 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 2[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ντομάτες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκύθια
  • 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 8 κ.σ. ρύζι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος
  • 1 1/2 φλτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πλένετε καλά τα λαχανικά σας κόψτε το πάνω μέρος δημιουργώντας ένα καπάκι και αφαιρέστε τη ψίχα τους σε ένα μπωλ.
  2. Τοποθετείστε στο μπλέντερ τη ψίχα των λαχανικών μαζί με το ζωμό τους, το κρεμμύδι το ξερό και τα χτυπάτε.
  3. Σε ένα τηγάνι με το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, σωτάρετε το περιεχόμενο του μπλέντερ μαζί με το ρύζι προσθέτωντας αλάτι και πιπέρι, για δύο με τρία λεπτά και αφήστε το στην άκρη.
  4.  Σε ένα ταψί τοποθετείστε τα λαχανικά σας με την πλευρά που είναι κομμένα προς τα πάνω και γεμίστε τα μέχρι τα 3/4 με τη γέμιση από το τηγάνι.
  5. Κλείστε τα λαχανικά με το καπάκι τους, ρίξτε αλάτι πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω, προσθέστε της κυδωνάτες πατάτες και ψήστε για 60 λεπτά στους 180 βαθμούς στην αντίσταση.

Καλή σας όρεξη!

Μικρά Μυστικά

  • Προσθέστε σταφίδα για έξτρα γεύση.
  • Ρίξτε λίγο νερό στο ταψί κατά τη διάρκεια του ψησίματος στο φούρνο, και προς το τέλος περιχύστε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*