Ο Σεφ Στέφανος Σωτήρχος εργάζεται τα τελευταία 18 χρόνια στο χώρο της εστίασης με μεγάλη επιτυχία. Έχει σπουδάσει ζαχαροπλαστική και μαγειρική στο εξωτερικό και έχει παρακολουθήσει ένα πλήθος σεμιναρίων σε χώρες της Ευρώπης αλλά και της Ασίας. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς της γαστρονομίας και έχει βραβευτεί με χρυσά και ασημένια μετάλλια. Η μεγάλη του εμπειρία στο χώρο της εστίασης προέρχεται από την αγάπη και αφοσίωση σε αυτό που κάνει αλλά και από τους διαφορετικούς χώρους που εξάσκησε το επάγγελμά του όπως εστιατόρια, πρεσβείες και ξενοδοχειακές μονάδες.
Ευχαριστούμε τον Σεφ Στέφανο Σωτήρχο που σήμερα μοιράζετε τη συνταγή του με εμάς και με την παρέα του jonakos.gr.
[box type=”tick”]40΄ Χρόνος Εκτέλεσης -4 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 3[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για τη μους μάνγκο:
- 250γρ πούλπα μάνγκο με βάση γλυκόζης
- 20 γρ ζελατίνη σκόνη
- 400γρ κρέμα γάλακτος
- 1 στικ βανίλιας
- 2 αστέρια γλυκάνισο
Για το μπισκουί ινδοκάρυδο:
- 4 αβγά
- 30 γρ ινδοκάρυδο
- 17 γρ ρούμι λευκό
- 20 γρ βούτυρο Ολλανδίας
- 15 γρ συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού
- 30 γρ αλεύρι μαλακό
- 95 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη μους μάνγκο:
- Ζεσταίνετε τη πούλπα μάνγκο μέχρι τους 50 βαθμούς.
- Ρίχνετε τη βανίλια και τον γλυκάνισο και αφήνετε μέχρι να φτάσει στους 65 βαθμούς.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να φτάσει μέχρι τους 20 βαθμούς.
- Χτυπάτε ελαφριά τη κρέμα γάλακτος και προσθέστε τη στο μείγμα.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αφήστε να κρυώσει και τοποθετήστε στο ψυγείο.
Για το μπισκουί ινδοκάρυδο:
- Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ.
- Σταματήστε το μίξερ και προσθέστε πρώτα τα υλικά που βρίσκονται σε υγρή μορφή και στη συνέχεια αυτά που βρίσκονται σε στερεά μορφή.
- Ανακατέψτε με ήπιες κινήσεις με μια μαρίζ.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για 22 λεπτά.