Ο Σεφ Γιώργος Κεντριστάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη, από αγροτική οικογένεια, κάτι το οποίο τον έφερε σε επαφή με την παραδοσιακή κουζίνα και το φαγητό από μικρή ηλικία.Εργάστηκε αρκετά χρόνια ως βοηθός , ξεκινώντας από την κρύα κουζίνα και έχοντας ως πρότυπα μεγάλους ξένους και έλληνες Σεφ.
Η πρώτη του ουσιαστική απασχόληση σε επαγγελματικό επίπεδο ήταν ως μαθητής το 1992 στο ξενοδοχείο Grecotel Malia Park. Η επαγγελματική του πορεία συνεχίστηκε σε πολλά ξενοδοχεία του ίδιου ομίλου, τόσο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.
Ενώ στα 31 του χρόνια του δόθηκε η ευκαιρία να εργαστεί ως sous chef στο Grecotel Amirandes δίπλα στον μεγάλο δάσκαλο Executive Chef Κουναλάκη Γιάννη για 3 χρόνια.Το 2014 ανέλαβε το ιστορικό ξενοδοχείο του Ρεθύμνου Grecotel Creta Palace έχοντας μια δυνατή ομάδα 47 ατόμων .
Σήμερα εργάζεται ως Executive Chef στο Stella island Luxury Suites & spa, όπου εκεί και θα γευτείτε τις ευφάνταστες δημιουργίες του .Ευχαριστούμε τον Σεφ Γιώργο Κεντριστάκη που σήμερα μοιράζετε τη συνταγή του με εμάς και με την παρέα του jonakos.gr.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το καλαμάρι:
- Καλαμάρι ομοιόμορφα κομμένο χαραγμένο σταυρωτά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κρόκο Κοζάνης
- Βούτυρο
- Ελαιόλαδο
- Θυμάρι
Υλικά για τις πατάτες φούρνου:
- Πατάτα σε πολύ λεπτές φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Χυμό λεμόνι [ψήνονται με βάρος επάνω]
Υλικά για τη σαλάτα:
- Αλμυρίκη
- Μάραθος
- Παντζάρι φύλλο
- Ροκά baby
Υλικά για τη μαγιονέζα:
- Μαγιονέζα
- Μελάνι από καλαμάρι ή μελάνι σουπιάς
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για το καλαμάρι:
- Χαράζουμε σταυρωτά το καλαμάρι και το μαρινάρουμε με το θυμάρι, τον κρόκο Κοζάνης, αλάτι και πιπέρι.
- Για το ψήσιμο βάζουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε για πολύ λίγο το καλαμάρι. Σβήνουμε με λίγο βούτυρο και το τραβάμε από την φωτιά.
Για τις πατάτες:
- Τις κόβουμε στο μαντολίνο λεπτές.
- Τις μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι.
- Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι προσθέτουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και τις στρώνουμε μια – μια ομοιόμορφα, τοποθετούμε ένα βάρος επάνω και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά περίπου.
Για την μαγιονέζα:
- ανακατεύουμε τα δυο υλικά πολύ καλά, προσέχοντας μην προσθέσουμε πολύ μελάνι.