Φτιάξτε το δικό σας ψωμί ολικής άλεσης εύκολα , με λίγα υλικά.. μια υγιεινή επιλογή για όσους θέλουν να έχουν χαμηλή πρόσληψη θερμίδων αλλά και διατροφικά υψηλές απαιτήσεις από τα προϊόντα που καταναλώνουν. Διαβάστε τη συνταγή ψωμιού ολικής άλεσης και δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας ένα αφράτο ψωμάκι ολικής άλεσης ..
[box type=”tick”]90΄Χρόνος Εκτέλεσης -1 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ αλεύρι ολικής άλεσης σταρένιο
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ μαγιά ξηρή
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 270 ml χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. ηλιόσποροι
- 1 κ.γ. μαύρο σουσάμι
- 1 κ.γ. παπαρουνόσποροι
- 1 κ.γ. νιφάδες σίτου
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και το μέλι.
- Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη και λεία ζύμη.
- Προσθέστε το λάδι και τους σπόρους και ζυμώστε μέχρι να ενσωματωθούν καλά στη ζύμη σας.
- Σκεπάστε και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια πλάθετε ένα σχήμα της αρεσκείας σας και τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Μικρά Μυστικά:
- Κρατήστε κάποιους από τους σπόρους και αφού έχετε πλάσει τη ζύμη σας στο σχήμα που θέλετε ρίξτε τους από πάνω.
- Αντί για μέλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο γλυκαντικό εσείς προτιμάτε όπως σιρόπι σφενδάμου αλλά και απλή ζάχαρη.
2 Σχόλια