Τι καλύτερο από μια φρέσκια πελαγίσια τσιπούρα ψημένη στη σχάρα συνοδευόμενη από ψητά λαχανικά με απαλό ντρέσινγκ αρωματικού λαδιού… Μια συνταγή κατάλληλη για το καλοκαίρι, χορταστική αλλά και πολύ θρεπτική!Δοκιμάστε την..
[box type=”tick”]40΄Χρόνος Εκτέλεσης -4 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας2[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 4 τσιπούρες (του μισού κιλού) καθαρισμένες και χωρίς τα λέπια
- 8 φέτες λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Για τα ψητά λαχανικά:
- 2 Μελιτζάνες
- 2 Πατάτες
- 4 Πιπεριές πράσινες κέρατο
- 1κ.σ. ελαιόλαδο
Για το ντρέσινγκ:
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μικρό κλωνάρι φρέσκου δεντρολίβανου
- 1λεμόνι
- ρίγανη
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετήστε μέσα στις τσιπούρες τις φέτες λεμόνι αλατοπιπερώστε και κλείστε τις.
- Στη συνέχεια αλατοπιπερώστε και προσθέστε ρίγανη εξωτερικά.
- Αλοίψτε με λάδι και ψήστε στη σχάρα για 25 με 30 λεπτά γυρνώντας τις τσιπούρες και από τις δύο πλευρές.
Για τα ψητά λαχανικά:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόβετε όλα τα λαχανικά σε φέτες εκτός της πιπεριάς, αλατίζετε και ψήνετε σε ταψί με λαδόκολα για 20 λεπτά.
Για το ντρέσινγκ:
- Τοποθετούμε το δεντρολίβανο στο λάδι και το αφήνουμε για πολύ ώρα μέχρι να πάρει το άρωμα.
- Στη συνέχεια αφαιρείτε το δεντρολίβανο προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη ανακατεύοντας καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Καλή όρεξη!
Μικρά Μυστικά:
- Για το αρωματικό λάδι μπορείτε να προσθέσετε τσίλι πιπεριά ή ροζ πιπέρι.
- Τοποθετήστε τις τσιπούρες σε σχάρα που κλείνει έτσι ώστε να τις γυρνάτε χωρίς να τις φθείρετε.