ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ JONAKOS.GR

Τσιπούρα σχάρας με ψητά λαχανικά και ντρέσινγκ με αρωματικό λάδι

Τι καλύτερο από μια φρέσκια πελαγίσια τσιπούρα ψημένη στη σχάρα συνοδευόμενη από ψητά λαχανικά με απαλό ντρέσινγκ αρωματικού λαδιού… Μια συνταγή κατάλληλη για το καλοκαίρι, χορταστική αλλά και πολύ θρεπτική!Δοκιμάστε την..

[box type=”tick”]40΄Χρόνος Εκτέλεσης -4 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας2[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 4 τσιπούρες (του μισού κιλού) καθαρισμένες και χωρίς τα λέπια
  • 8 φέτες λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Για τα ψητά λαχανικά:

  • 2 Μελιτζάνες
  • 2 Πατάτες
  • 4 Πιπεριές πράσινες κέρατο
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο

Για το ντρέσινγκ:

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κλωνάρι φρέσκου δεντρολίβανου
  • 1λεμόνι
  • ρίγανη

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Τοποθετήστε μέσα στις τσιπούρες τις φέτες λεμόνι αλατοπιπερώστε και κλείστε τις.
  2. Στη συνέχεια αλατοπιπερώστε και προσθέστε ρίγανη εξωτερικά.
  3. Αλοίψτε με λάδι και ψήστε στη σχάρα για 25 με 30 λεπτά γυρνώντας τις τσιπούρες και από τις δύο πλευρές.

Για τα ψητά λαχανικά:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Κόβετε όλα τα λαχανικά σε φέτες εκτός της πιπεριάς, αλατίζετε και ψήνετε σε ταψί με λαδόκολα για 20 λεπτά.

Για το ντρέσινγκ:

  1. Τοποθετούμε το δεντρολίβανο στο λάδι και το αφήνουμε για πολύ ώρα μέχρι να πάρει το άρωμα.
  2. Στη συνέχεια αφαιρείτε το δεντρολίβανο προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη ανακατεύοντας καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Καλή όρεξη!

Μικρά Μυστικά:

  • Για το αρωματικό λάδι μπορείτε να προσθέσετε τσίλι πιπεριά ή ροζ πιπέρι.
  • Τοποθετήστε τις τσιπούρες σε σχάρα που κλείνει έτσι ώστε να τις γυρνάτε χωρίς να τις φθείρετε.
Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*