Ο Αντρέας Κόρμπας μεγάλωσε στον Πόρο Τροιζηνίας με κύρια ασχολία του την μουσική και την ιστιοπλοΐα. Υπηρετώντας στο πολεμικό ναυτικό, του γεννήθηκε η επιθυμία να ασχοληθεί με τη μαγειρική . Έτσι λοιπόν ξεκίνησε τις σπουδές του στη Le monde αποκομμίζοντας το πτυχίο του Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης. Εργάστηκε σε αρκετά εστιατόρια μεταξύ αυτών στο big Apple South, το cellier le bisrtot και το il tramonto του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Αυτή την στιγμή εργάζεται στο Rey Pablo όπου μπορεί ο οποιοσδήποτε να απολαύσει τα μοναδικά brunch που παρασκευάζει ο ίδιος εκεί.
Ευχαριστούμε τον Σεφ Αντρέα Κόρμπα που σήμερα μοιράζετε τη συνταγή του με εμάς και με την παρέα του jonakos.gr.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ νιόκι από πατάτα Περού
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 80 γρ τυρί γκοργκοντζόλα
- 20 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 2 πρεζες μοσχοκάρυδο
- 1 πρεζα πιπέρι λευκό
- 4 ντοματίνια
- 2 φέτες πρόσουτο
- Λίγο λάδι βασιλικού
- Λίγα φύλλα άγριας Ρόκας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε την κρέμα.
- Προσθέτουμε τα τυριά το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Παράλληλα σε ένα άλλο σκεύος βράζουμε τα νιόκι σε ελαφρώς αλατισμένο νερό.
- Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού.
- Όταν η σάλτσα μας γίνει παχύρρευστη στήνουμε το πιάτο.
- Τοποθετούμε ένα μέρος από την σάλτσα στο πιάτο και από πάνω τοποθετούμε κατά βούληση τα νιόκι.
- Κόβουμε το προσούτο ψιλό καρέ και πασπαλίζουμε το πιάτο .
- Βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στα 4 την ρόκα προσθέτουμε λίγη έξτρα σάλτσα από πάνω και τέλος ραντίζουμε με λίγο λάδι βασιλικού.