βυσσινο γλυκο κουταλιου καλοκαιρινη συνταγη

Συνταγή για γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Ένα εξαιρετικό και παραδοσιακό γλυκό που μπορείτε να το απολαύσετε σε πολλές παραλαγές.. Φτιάξτε εύκολα τη συνταγή για γλυκό του κουταλιού βύσσινο και συνοδεύστε τη με γιαούρτι… Μια τέλεια καλοκαιρινή συνταγή που θα τη λατρέψετε!!

[box type=”tick”]60΄Χρόνος Εκτέλεσης -2 βαζάκια  – Βαθμός Δυσκολίας3[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό βύσσινο ξεκουκουτσιασμένα
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλτζ νερό
  • 2-3 κλωνάρια αρμπαρόριζα
  • χυμό από 1 λεμόνι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πλύνετε τα βύσσινα και αφαιρέστε τα κουκούτσια.
  2. Βάζετε τα βύσσινα μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπωλ και τα αφήνετε για ένα βράδυ στο ψυγείο
  3. Βγάζετε το μπωλ από το ψυγείο και ρίχνετε το περιεχόμενο σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό και την αρμπαρόριζα.
  4. Βράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά προσέχοντας μη φουσκώσει και χυθεί και ταυτόχρονα ξαφρίζετε συνεχώς.
  5. Βράζετε για περίπου 30 λεπτά, όταν αρχίσει να δένει προσθέτετε το λεμόνι και μετά από 2-3 λεπτά αφαιρείτε από τη φωτιά.
  6. Τοποθετείστε σε βαζάκια.
  7. Σερβίρετε με γιαούρτι, μια πρόταση καλοκαιρινή υγεινή και άκρως απολαυστική.

Καλή σας απόλαυση!

Μικρά Μυστικά:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με παγωτό.
  • Τοποθετήστε ζεστό το βύσσινο στα βαζάκια έτσι ώστε να αποστειρωθεί.
  • Μετά το άνοιγμα φυλάξτε τα βαζάκια στο ψυγείο.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*