Εύκολο Millefeuille


Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα Millefeuille , παγώστε στο ψυγείο και απολαύστε το κρύο. Μια εύκολη συνταγή καθώς τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι η κρέμα patissiere και τα σφολιατίνια.. Δοκιμάστε να φτιάξετε το εύκολο  Millefeuille  και απολαύστε το με τη παρέα σας!!

[box type=”tick”]20΄Χρόνος Εκτέλεσης -3 μερίδα  – Βαθμός Δυσκολίας1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο σφολιατίνια
  • ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα patissiere:

  • 3 αβγά
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 25 γρ κορν φλάουρ
  • 25 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ βούτυρο
  • 500 ml φρέσκο γάλα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για την κρέμα patissiere:

  1. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα , τη βανίλια και τη ζάχαρη.
  2. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά χωρίς να βράσει.
  3. Σε ένα μπολ βάζετε τα αβγά, το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το μισό μείγμα από το κατσαρολάκι  σιγά-σιγά στο μπολ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Αδειάστε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στο κατσαρολάκι και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε μέχρι να σφίξει.
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε.
  7. Αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα σκεύος και καλύπτετε την επιφάνεια με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται πάνω στη κρέμα.
  8. Αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για τη σύνθεση:

  1. Κόβετε τα σφολιατίνια στη μέση.
  2. Τοποθετείτε μια σειρά από σφολιατίνια
  3. Στη συνέχεια βάζετε την κρέμα με σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  4. Ξανά τοποθετείτε από πάνω σφολιατίνια.
  5. Προσθέτετε κρέμα.
  6. Και άλλη μια στρώση από σφολιατίνια.
  7. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τριμμένο σφολιατίνι.

Καλή σας απόλαυση!

Μικρά Μυστικά:

  • Προσθέστε 2-3 κουταλιές χτυπημένη σαντιγί στη κρέμα patissiere για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
  • Πριν τοποθετήσετε στο ψυγείο την κρέμα  patissiere προσέξτε την μεμβράνη να εφάπτεται καλά πάνω σε αυτήν για την αποφυγή κρούστας.
Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*