Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα Millefeuille , παγώστε στο ψυγείο και απολαύστε το κρύο. Μια εύκολη συνταγή καθώς τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι η κρέμα patissiere και τα σφολιατίνια.. Δοκιμάστε να φτιάξετε το εύκολο Millefeuille και απολαύστε το με τη παρέα σας!!
[box type=”tick”]20΄Χρόνος Εκτέλεσης -3 μερίδα – Βαθμός Δυσκολίας1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο σφολιατίνια
- ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα patissiere:
- 3 αβγά
- 125 γρ ζάχαρη
- 25 γρ κορν φλάουρ
- 25 γρ αλεύρι μαλακό
- 1 βανίλια
- 30 γρ βούτυρο
- 500 ml φρέσκο γάλα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για την κρέμα patissiere:
- Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα , τη βανίλια και τη ζάχαρη.
- Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά χωρίς να βράσει.
- Σε ένα μπολ βάζετε τα αβγά, το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το μισό μείγμα από το κατσαρολάκι σιγά-σιγά στο μπολ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αδειάστε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στο κατσαρολάκι και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε μέχρι να σφίξει.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε.
- Αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα σκεύος και καλύπτετε την επιφάνεια με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται πάνω στη κρέμα.
- Αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Για τη σύνθεση:
- Κόβετε τα σφολιατίνια στη μέση.
- Τοποθετείτε μια σειρά από σφολιατίνια
- Στη συνέχεια βάζετε την κρέμα με σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Ξανά τοποθετείτε από πάνω σφολιατίνια.
- Προσθέτετε κρέμα.
- Και άλλη μια στρώση από σφολιατίνια.
- Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τριμμένο σφολιατίνι.
Καλή σας απόλαυση!
Μικρά Μυστικά:
- Προσθέστε 2-3 κουταλιές χτυπημένη σαντιγί στη κρέμα patissiere για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
- Πριν τοποθετήσετε στο ψυγείο την κρέμα patissiere προσέξτε την μεμβράνη να εφάπτεται καλά πάνω σε αυτήν για την αποφυγή κρούστας.