Ο Σεφ Γιώργος Κεντριστάκης μαγειρεύει μια υπέροχη Caponata λαχανικών με πουρέ σελινόριζας, αβγό ποσέ και μαύρη Κρητική τρούφα.. αν σκέφτεστε τι να μαγειρέψετε και θέλετε να απολαύσετε κάτι διαφορετικό δείτε τη συνταγή και δοκιμάστε την και σεις!
Ευχαριστούμε τον Σεφ Γιώργο Κεντριστάκη που μοιράζετε μαζί μας αυτήν την μοναδική συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ CAPONATA:
- Μελιτζάνα καθαρισμένη κομμένη σε μέτριο καρεδάκι
- Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- Σέλινο ψιλοκομμένο
- Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μέτριο καρεδάκι
- Ελιές μαύρες χ/κ
- Τομάτα αποφλοιωμένη, χωρίς σπόρια κομμένη σε μικρό καρεδάκι
- Κάππαρη
- Κουκουνάρι
- Βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι
- Ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ:
- Σελινόριζα καθαρισμένη, κομμένη σε καρέ μέτριο
- Βούτυρο
- Ζωμός κότας
- Αλάτι
- Xantana
ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟ ΠΟΣΕ:
- Αβγό σε ρόνερ στους 63 ̊C για 1 ώρα ή στους 75 ̊C για 13 λεπτά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ:
- Φρέσκια μαύρη τρούφα
- Φυλλαράκια από baby σαλατικά
- Φυλλαράκια από αρωματικά
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πλένουμε και απολυμαίνουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας.
- Παίρνουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά την μελιτζάνα αρχικά μόνη της.
- Την αφαιρούμε από την φωτιά, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει χωρίς να καεί, στην συνέχεια βάζουμε την πιπεριά, το κουκουνάρι, την κάππαρη και τις ελιές.
- Δεν τα αφήνουμε να ψηθούν πολύ τα θέλουμε ζωντανά.
- Τα αφαιρούμε από την φωτιά, τα μεταφέρουμε σε μια μπασίνα, μαζί με την μελιτζάνα, την τομάτα φρέσκια, τον βασιλικό, ξύδι και ελάχιστη ζάχαρη εάν χρειάζεται.
Για να φτιάξουμε τον πουρέ σελινόριζας:
- Tις κάνουμε ετουβέ με βούτυρο και ζωμό μέχρι να ψηθούν.
- Τις περνάμε από το thermomix προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και αφού είναι έτοιμος στην γεύση που θέλουμε, προσθέτουμε λίγο xantana.
Για το στήσιμο του πιάτου:
- Mε την βοήθεια ενός τσέρκι, τοποθετούμε περιμετρικά τον πουρέ σελινόριζας, επάνω βάζουμε την caponata ομοιόμορφα και στην μέση το αβγό ποσέ.
- Προσθέτουμε φυλλαράκια από σαλατικά, για να έχουμε φρεσκάδα, και τέλος την φρέσκια τρούφα.
Καλή σας όρεξη!