φρούτα ιουλίου αχλαδι δαμασκηνο σταφυλι συκο jonakos.gr

Τα φρούτα Ιούλιου και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού και πριν φύγει ο μήνας Ιούλιος, θα αναφέρουμε τα φρούτα της εποχής του αλλά και τα οφέλη τους στην υγεία μας.Παρακάτω διαβάστε ένα-ένα τα φρούτα αυτά μαζί με την θρεπτική αξία τους και τις θεραπευτικές ιδιότητες του καθενός.

  • ΑΧΛΑΔΙ

Τα αχλάδια είναι ήπια, γλυκά φρούτα με ινώδες κέντρο. Είναι πλούσια σε σημαντικά αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και διαιτητικές ίνες. Ένα αχλάδι έχει μόλις 100 θερμίδες.Η κατανάλωση αχλαδιών μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, υπέρτασης, διαβήτη και καρδιακών παθήσεων εάν καταναλωθεί στα πλαίσια μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής.Συνιστάται στους άνδρες κάτω των 50 ετών να καταναλώνουν 38 γραμμάρια την ημέρα και οι γυναίκες κάτω των 50 ετών να καταναλώνουν 25 γραμμάρια την ημέρα.

  • ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Τα οφέλη για την υγεία των δαμάσκηνων περιλαμβάνουν την ανακούφιση από τη δυσπεψία, τη μόλυνση από τη γρίπη και τα προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος. Η αντιοξειδωτική δύναμη των δαμάσκηνων βοηθά στη θεραπεία παθήσεων όπως η οστεοπόρωση, ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας, ο καρκίνος, ο διαβήτης και η παχυσαρκία. Βοηθά στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης, καρδιαγγειακής υγείας, νοητικής υγείας, αντοχής του ανοσοποιητικού συστήματος, κυτταρικής υγείας, ισορροπίας ηλεκτρολυτών, νευρικού συστήματος και βοηθά στην περιποίηση του δέρματος και την πήξη του αίματος.

 

  • ΣΤΑΦΥΛΙ

Τα σταφύλια έχουν επίσης μερικά ειδικά συστατικά που τα καθιστούν ακόμα πιο σημαντικά για την υγεία μας, δίνοντάς τους την ιδιότητα “super food”.Τα σταφύλια περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά γνωστά ως πολυφαινόλες, τα οποία μπορεί να επιβραδύνουν ή να αποτρέψουν πολλούς τύπους καρκίνου, όπως οισοφαγικό, πνεύμονα, στόμα, φάρυγγα, ενδομήτριο, παγκρεατικό και προστάτη . Μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 αλλά και να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων των αλλεργιών.Τα σταφύλια περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ελαχιστοποίηση της δυσκοιλιότητας.

 

  • ΣΥΚΟ

Τα σύκα βοηθούν στην απώλεια βάρους, την πρόληψη δυσκοιλιότητας και οι ίνες που εμπεριέχονται σε αυτά μπορούν να ωφελήσουν τη γενική υγεία σας εμποδίζοντας ορισμένα είδη καρκίνου του κοιλιακού ιστού καθώς και καρκίνο του παχέος εντέρου. Είναι μια καλή τροφή για τους διαβητικούς ασθενείς καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της ποσότητας ζάχαρης που απορροφάται από τον οργανισμό . Επιπλεόν βοηθά στην πρόληψη της υπέρτασης, την σεξουαλική δυσλειτουργία αλλά ενισχύει και τα οστά.

Βιβλιογραφία: Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ, CARPER JEAN

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*