Χρησιμοποιήστε λίγα υλικά και δημιουργήστε μια γλυκόξινη σάλτσα που μπορείτε να τη συνοδεύσετε απόλυτα με το χοιρινό κρέας σας. Μια εύκολη και πολύ γρήγορη σάλτσα που μπορείτε να τη δημιουργήσετε με λίγα υλικά και θα χαρίσει στο κρέας σας μια τέλεια γεύση αλλά και πολύ ωραία υφή. Δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή της γλυκόξινης σάλτσας..
[box type=”tick”]10΄Χρόνος Εκτέλεσης – 5 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χοιρινό spare ribs
Για τη γλυκόξινη σάλτσα:
- 2 κ.σ. τσίλι
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 75 ml κόκκινο κρασί γλυκό
- 1 ½ κ.σ. σόγια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ½ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- ½ πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
- ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. ketchup
- 50 ml νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σωτάρετε όλα τα λαχανικά σας σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζετε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις η σάλτσα σας συμπυκνωθεί αρκετά αφαιρείτε από τη φωτιά.
- Η γλυκόξινη σάλτσα σας είναι έτοιμη.
Μικρά Μυστικά:
- Με τη γλυκόξινη σάλτσα περιχύστε το κρέας σας πριν το ψήσιμο και καθώς ψήνετε ανά 10′ έτσι ώστε να είναι ζουμερό και να έχει τα υγρά της γλυκόξινης σάλτσας.