ταλιατέλες με πέστο σπιτική πέστο jonakos.gr

Ταλιατέλες με σπιτικό πέστο.

Μια γρήγορη συνταγή που μπορείτε να τη φτιάξετε εύκολα και να απολαύσετε μια μοναδική αυθεντική γενοβέζικη γεύση πέστο … Δοκιμάστε την!!!

[box type=”tick”]Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά – 4 Μερίδες [/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ ταλιατέλες
  • 50 γρ φύλλα βασιλικού
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 70 γρ τυρί πεκορίνο τριμμένο
  • 70 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 40 γρ κουκουνάρι
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 20 gr χοντρό αλάτι
  • Πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πλένετε τα φύλλα βασιλικού και στεγνώνετε με μια πετσέτα.
  2. Τοποθετείτε στο μούλτι τα κουκουνάρια, το χοντρό αλάτι, τα φύλλα βασιλικού, τα τυριά, τις σκελίδες σκόρδου και το ελαιόλαδο τμηματικά και χτυπάτε μέχρι να αποκτήσουν μια παχύρρευστη υφή.
  3. Ταυτόχρονα έχετε βράσει τις ταλιατέλες τις σουρώνετε και προσθέστε τες σε ένα τηγάνι μαζί με το πέστο και ανακατέψτε καλά σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
  4. Σερβίρετε.

Μικρά μυστικά

  • Βράζετε τις ταλιατέλες αλντέντε γιατί οταν μπούν ξανά στο τηγάνι θα μαγειρευτούν για λίγο ακόμη.
  • Σερβίρετε με έξτρα παρμεζάνα από πάνω.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

2 Σχόλια

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*