Μια γρήγορη συνταγή που μπορείτε να τη φτιάξετε εύκολα και να απολαύσετε μια μοναδική αυθεντική γενοβέζικη γεύση πέστο … Δοκιμάστε την!!!
[box type=”tick”]Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά – 4 Μερίδες [/box]
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ ταλιατέλες
- 50 γρ φύλλα βασιλικού
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 70 γρ τυρί πεκορίνο τριμμένο
- 70 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 40 γρ κουκουνάρι
- 250 ml ελαιόλαδο
- 20 gr χοντρό αλάτι
- Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πλένετε τα φύλλα βασιλικού και στεγνώνετε με μια πετσέτα.
- Τοποθετείτε στο μούλτι τα κουκουνάρια, το χοντρό αλάτι, τα φύλλα βασιλικού, τα τυριά, τις σκελίδες σκόρδου και το ελαιόλαδο τμηματικά και χτυπάτε μέχρι να αποκτήσουν μια παχύρρευστη υφή.
- Ταυτόχρονα έχετε βράσει τις ταλιατέλες τις σουρώνετε και προσθέστε τες σε ένα τηγάνι μαζί με το πέστο και ανακατέψτε καλά σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
- Σερβίρετε.
Μικρά μυστικά
- Βράζετε τις ταλιατέλες αλντέντε γιατί οταν μπούν ξανά στο τηγάνι θα μαγειρευτούν για λίγο ακόμη.
- Σερβίρετε με έξτρα παρμεζάνα από πάνω.
2 Σχόλια