Καλοκαιρινό κριθαρότο λαχανικών.

Το απόλυτο πιάτο του καλοκαιριού, ένα λαχταριστό κριθαρότο λαχανικών που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Μια πολύ εύκολη συνταγή δοκιμάστε την!

[box type=”tick”]Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά – 4 Μερίδες [/box]

 

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισή πιπεριά κόκκινη
  • Μισή πιπεριά κίτρινη
  • Μισή πιπεριά πράσινη
  • 1 μικρό κολοκύθι
  • 3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ κριθαράκι μέτριο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. σόγια
  • 1 κύβος  λαχανικών
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Παρμεζάνα ή αλλα τριμμένα τυριά

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι τις πιπεριές και το κολοκύθι που είναι κομμένα σε λωρίδες μέχρι να μαλακώσουν
  2. Προσθέστε τα μανιτάρια και σωτάρετε για άλλα 2΄
  3. Ρίξτε το κριθαράκι και ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα
  4. Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε καλά μέχρι να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέστε τη σόγια
  5. Ρίξτε το κύβο λαχανικών με 500 ml νερό και αφήστε να μαγειρευτεί για 8-10΄
  6. Ελέγχετε αν έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά και αφερέστε από τη φωτιά.
  7. Προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο και προσθέστε λίγη παρμεζάνα ανακατέψτε και σερβίρετε.

Καλή όρεξη.

Μικρα μυστικά

  • Την ώρα που σερβίρετε τρίψτε από πάνω φρέσκο πιπέρι.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*