Το απόλυτο πιάτο του καλοκαιριού, ένα λαχταριστό κριθαρότο λαχανικών που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Μια πολύ εύκολη συνταγή δοκιμάστε την!
[box type=”tick”]Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά – 4 Μερίδες [/box]
ΥΛΙΚΑ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Μισή πιπεριά κόκκινη
- Μισή πιπεριά κίτρινη
- Μισή πιπεριά πράσινη
- 1 μικρό κολοκύθι
- 3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 300 γρ κριθαράκι μέτριο
- 100 ml λευκό κρασί
- 3 κ.σ. σόγια
- 1 κύβος λαχανικών
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Παρμεζάνα ή αλλα τριμμένα τυριά
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι τις πιπεριές και το κολοκύθι που είναι κομμένα σε λωρίδες μέχρι να μαλακώσουν
- Προσθέστε τα μανιτάρια και σωτάρετε για άλλα 2΄
- Ρίξτε το κριθαράκι και ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα
- Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε καλά μέχρι να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέστε τη σόγια
- Ρίξτε το κύβο λαχανικών με 500 ml νερό και αφήστε να μαγειρευτεί για 8-10΄
- Ελέγχετε αν έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά και αφερέστε από τη φωτιά.
- Προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο και προσθέστε λίγη παρμεζάνα ανακατέψτε και σερβίρετε.
Καλή όρεξη.
Μικρα μυστικά
- Την ώρα που σερβίρετε τρίψτε από πάνω φρέσκο πιπέρι.