Ταλιατέλες με γαρίδες και μύδια σβησμένα με λευκό κρασί.

Ταλιατέλες με γαρίδες και μύδια σβησμένα με λευκό κρασί.

Μια εύκολη συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με θαλασσινά!

[box type=”tick”]Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά – 4 Μερίδες [/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ ταλιατέλες
  • 100 γρ μύδια καθαρισμένα
  • 8 μεγάλες γαρίδες
  • 400γρ ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 φύλλα βασιλικού
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα τηγάνι με λάδι τσιγαρίζετε το σκόρδο και στη συνέχεια το αφαιρείται.
  2. Προσθέστε τις γαρίδες και τα μύδια και τα αφήνετε να σωταριστούν για 3΄
  3. Σβήνετε με το κρασί αφήνετε ένα λεπτό μέχρι να εξατμιστεί και προσθέστε το ντοματάκι
  4. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά
  5. Μόλις σβήσετε το φαγητό προσθέστε τα φύλλα βασιλικού
  6. Ταυτόχρονα έχετε βράσει τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό.
  7. Τέλος μεταφέρετε τις ταλιατέλες στο τηγάνι με τις γαρίδες και τα μύδια, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Καλή όρεξη.

Μικρά μυστικά

  • Τηρείστε αυστηρά το χρόνο βρασμού στις ταλιατέλες (σίγουρα αναγράφετε στη συσκευασία).
  • Ψήστε τα μύδια και τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

 

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

2 Σχόλια

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*