Μια εύκολη συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με θαλασσινά!
[box type=”tick”]Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά – 4 Μερίδες [/box]
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ ταλιατέλες
- 100 γρ μύδια καθαρισμένα
- 8 μεγάλες γαρίδες
- 400γρ ψιλοκομμένο ντοματάκι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2-3 φύλλα βασιλικού
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα τηγάνι με λάδι τσιγαρίζετε το σκόρδο και στη συνέχεια το αφαιρείται.
- Προσθέστε τις γαρίδες και τα μύδια και τα αφήνετε να σωταριστούν για 3΄
- Σβήνετε με το κρασί αφήνετε ένα λεπτό μέχρι να εξατμιστεί και προσθέστε το ντοματάκι
- Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά
- Μόλις σβήσετε το φαγητό προσθέστε τα φύλλα βασιλικού
- Ταυτόχρονα έχετε βράσει τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό.
- Τέλος μεταφέρετε τις ταλιατέλες στο τηγάνι με τις γαρίδες και τα μύδια, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
Καλή όρεξη.
Μικρά μυστικά
- Τηρείστε αυστηρά το χρόνο βρασμού στις ταλιατέλες (σίγουρα αναγράφετε στη συσκευασία).
- Ψήστε τα μύδια και τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
2 Σχόλια