Η Μαργαρίτα είναι 23 ετών και έδειχνε από πολύ μικρή ηλικία την αγάπη και τη θέληση της για τη μαγειρική. Πρόσφατα χωρίς να έχει μεγάλη εμπειρία και πείρα στο χώρο της εστίασης πήρε μέρος στο τηλεοπτικό διαγωνισμό του Master Chef και κατάφερε να φτάσει στους 15 καλύτερους παίκτες. Αποδεικνύoντας έτσι πως έχει ταλέντο για τη μαγειρική και το μέλλον της σίγουρα είναι ελπιδοφόρο για πολλές συνεργασίες.
Ευχαριστούμε την Μαργαρίτα Κασάπη που σήμερα μοιράζετε τη συνταγή της με εμάς και με την παρέα του jonakos.gr.
[box type=”tick”]15΄ Χρόνος Εκτέλεσης – 4 Μερίδες – Βαθμός Δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- Κινοα
- 1 Πιπεριά κόκκινη
- 1 Πιπεριά πράσινη
- 1 Πιπεριά κίτρινη
- 1 καρότο
- 1 κολοκυθάκι
- Μαϊντανό
- Δυόσμο ψιλοκομμένο
Για το ντρέσινγκ:
- 3 κ.σ μουστάρδα
- 1 κ.σ. Μουστάρδα ντιζόν
- 1 πάσιον φρουτ
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και όταν έχει πάρει βράση ρίχνουμε τη κινόα για 5′.
- Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα μυρωδικά.
- Όταν έχει κρυώσει πλέον η κινόα τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για το ντρέσινγκ:
- Ετοιμάζουμε σε μια μπασίνα το ντρεσινγκ.
- Προσθέτουμε όλα μαζί τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το ντρεσινγκ στη κινόα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Για τις γαρίδες:
- Αφού πρώτα έχουμε καθαρίσει τις γαρίδες και τις έχουμε πλύνει ζεσταίνουμε πολύ καλά το τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα στο τηγάνι με λίγο θυμάρι για να αρωματίσουμε τις γαρίδες.
- Σβήνουμε με βότκα.
- Προσοχή!! Σοτάρουμε τις γαρίδες μόνο για 2 με 2.5′ λεπτά.. είναι έτοιμα όταν πάρουν το σχίσμα C
- Στήνουμε το πιάτο.
Καλή σας όρεξη!