Μια αγαπημένη συνταγή με μοσχαράκι, το κοκκινιστό μοσχάρι κατσαρόλας! Μάθετε όλα τα μυστικά για μια υπέροχη σάλτσα κοκκινιστού και τον χρόνο ψησίματος για ένα τέλειο και ζουμερό κρέας μοσχαριού… Δοκιμάστε να φτιάξετε και εσείς τη συνταγή και συνοδεύσετε το μοσχάρι κατσαρόλας με την λαχταριστή σάλτσα του πάνω από ζυμαρικά..
[box type=”tick”]110΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο σε μικρά κομμάτια
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
- Μισή σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 ώριμη ντομάτα σε κύβους
- 150 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 ξύλο κανέλας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα τηγάνι ρίξτε το λάδι και σωτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα
- Στη συνέχεια αφαιρείτε τα κομμάτια του κρέατος και τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα
- Στο ίδιο λάδι του τηγανιού σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο , τη ντομάτα και τέλος προσθέστε το πελτέ σε αραιωμένο σε νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι το κρεμμύδι να μαραθεί.
- Στη συνέχεια ρίξτε όλα τα υλικά του τηγανιού στη κατσαρόλα με το κρέας, προσθέστε λίγο ακόμη νερό και το ξύλο κανέλας, και αφήστε να βράσουν για 60-90 λεπτά.
- Σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια.
Καλή όρεξη!
Μικρά μυστικά:
- Σερβίρετε με χυλοπίτες κουρκουμά .