Ενισχυση ανοσοποιητικού συστήματος

Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος

Αφήνοντας πίσω το καλοκαίρι, υποδεχόμαστε το φθινόπωρο μια εποχή με τις περισσότερες ιώσεις και τους ανθρώπους να είναι πιο ευάλωτοι σε ασθένειες… Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard το κρύο δεν είναι αυτό το οποίο “φέρνει” τις περισσότερες αρρώστιες αλλά ο κόσμος αρρωσταίνει περισσότερο τις μέρες του χειμώνα καθώς συγκεντρώνετε σε κλειστούς χώρους σε επαφή με περισσότερα άτομα πράγμα που ενισχύει την μετάδοση των μικροβίων. Το ανοσοποιητικό σύστημα δεν λειτουργεί σαν μια ενιαία οντότητα. Για να λειτουργήσει καλά, απαιτεί ισορροπία και αρμονία. Και φυσικά η εύρυθμη λειτουργία του βασίζεται σε αρκετούς παράγοντες.. Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να ενισχύσετε  με φυσικό τρόπο το ανοσοποιητικό σας σύστημα, σύμφωνα με μελέτες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard….

Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καλό είναι να αναπτύξετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής έτσι ώστε να λειτουργεί καλύτερα και να προστατεύεται από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Τα βήματα που μπορείτε να κάνετε για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος είναι τα εξής:

  1. Κόψτε το κάπνισμα.
  2. Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες – αυξήστε τη κατανάλωση σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και μειώστε τις τροφές με κορεσμένα λιπαρά.
  3. Διατηρήστε ένα υγιή βάρος ανάλογα με την ηλικία και το φύλλο σας.
  4. Ελέγξτε την αρτηριακή σας πίεση.
  5. Πίνετε αλκοόλ με μέτρο.
  6. Μην στερείστε τον ύπνο. Κοιμηθείτε επαρκώς.
  7. Αποφύγετε την επαφή με τα μικρόβια με την σχολαστική πλύση των χεριών και ιδιαίτερα προσεκτικοί στην πλύση των μαγειρικών επιφανειών κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του κρέατος.
  8. Ασκηθείτε τακτικά.

Όσον αφορά τη διατροφή σας λαχανικά όπως μπρόκολο, πιπεριά, σπανάκι, ντομάτα, λαχανάκια Βρυξελλών είναι τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.Τα καρότα, οι ντομάτες, τα γογγύλια και τα μάνγκο είναι τροφές υψηλές σε καροτενοειδή που επίσης ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον η βιταμίνη B6 ή αλλιώς πυριδοξίνη βοηθάει την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τροφές πλούσιες με βιταμίνη  Β6 θα βρείτε στα ψάρια, τα πουλερικά, στο τόφου και άλλα προϊόντα σόγιας, μπανάνες και καρπούζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αντιοξειδωτικό κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

                                  Αντιοξειδωτικός βιταμινούχος σπιτικός χυμός λαχανικών. 

                                  Αποτοξινωτικό παγωμένο τσάι με εσπεριδοειδή.

 

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*