Σάλτσα ντομάτας σε βαζάκι σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά σάλτσα ντομάτας για βαζάκι

Σάλτσα ντομάτας σε βαζάκι

Φτιάξτε τη δική σας σπιτική σάλτσα ντομάτας και βάλτε την σε βαζάκια έτσι ώστε να τη χρησιμοποιείτε όποτε εσείς θέλετε! Μια έξυπνη και ιδανική λύση, όταν έχετε πολλές ντομάτες στη κουζίνα σας και δεν ξέρετε πως να τις χρησιμοποιήσετε. Η σάλτσα ντομάτας διατηρείτε τουλάχιστον 1 χρόνο σε κλειστό βαζάκι και εφόσον την ανοίξετε μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο σας. Μια τέλεια σπιτική σάλτσα και ιδανική για να χρησιμοποιηθεί σε σούπες, λαδερά, όσπρια και ζυμαρικά!

[box type=”tick”]45΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 8 βαζάκια –  Βαθμός δυσκολίας 2[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 10 κιλά ντομάτες
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια κομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ.σ. πιπέρι
  • 4 κ.γ ζάχαρη
  • 8 κ.γ χυμό λεμόνι
  • Αποξηραμένα μυρωδικά (ρίγανη, δάφνη, βασιλικός, μαϊντανός)

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πλένετε καλά τις ντομάτες σας και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να πάρουν βράση.
  2. Αφού έχουν πάρει τη πρώτη βράση αφαιρείται το νερό και τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά.
  3. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αφού σωταριστούν τα αφήνετε στην άκρη.
  4. Ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά.
  5. Στην κατσαρόλα προσθέτετε τα σωταρισμένα κρεμμύδια και σκόρδο και συνεχίζετε το βράσιμο.
  6. Τέλος προσθέστε το πιπέρι και ανακατέψτε όταν χρειάζεται.

Σάλτσα ντομάτας σε βαζάκι:

  1. Σε καλά αποστειρωμένα βαζάκια γεμίζετε με ζεστή τη σάλτσα σας.
  2. Σε κάθε ένα βαζάκι προσθέστε 1/2 κ.γ ζάχαρη, 1 κ.γ λεμόνι και το μυρωδικό που επιθυμείτε.
  3. Αφού τα γεμίσετε κλείνετε με καπάκι και αναποδογυρίζετε μέχρι να κρυώσουν.
  4. Ένας άλλος τρόπος για να κλείσετε καλά τη σάλτσα σας σε βαζάκι είναι να γεμίσετε μια κατσαρόλα με νερό και να τοποθετήσετε με κλειστό καπάκι τα βαζάκια με τη σάλτσα ντομάτας, βράζοντας για 10 με 13′.

Μικρά Μυστικά:

  • Αν χρησιμοποιήσετε την αναγραφόμενη ποσότητα για 8 βαζάκια σάλτσας ντομάτας , μπορείτε για το κάθε ένα ξεχωριστά να χρησιμοποιήσετε και ένα διαφορετικό αποξηραμένο μυρωδικό της αρεσκείας σας.
  • Θυμηθείτε πως σε κάθε βάζο σάλτσας ντομάτας αντιστοιχεί 1 κ.γ λεμόνι .
  • Αν η σάλτσα ντομάτα σας θέλετε να έχει πιο λεία υφή και να μην περιέχει κομματάκια ντομάτας μετά το βήμα 6 πολτοποιήστε σε ένα μούλτι ή με ένα ραβδομπλέντερ (pimmer).

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*