Φτιάξτε εύκολα μια πολύ νόστιμη συνταγή και άκρως χορταστική! Δείτε τη συνταγή κριθαρότο κοτόπουλο και απολαύστε με την οικογένειά σας ή και τους φίλους σας ένα ζουμερό κοτόπουλο και την τέλεια υφή του κριθαρότου!
[box type=”tick”]40΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- 400 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 ml χυμό ντομάτας
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 1/2 λίτρο ζωμό κότας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ βούτυρο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια κατασαρόλα πλασωτέ ρίχνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι το κοτόπουλο να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό ντομάτας και τη ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύετε και προσθέτετε 1000 ml του ζωμού.
- Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το κριθαράκι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά ακόμη.
- Αφαιρείτε από τη φωτιά προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε προσθέτοντας το βούτυρο.
Καλή σας όρεξη!
Μικρά Μυστικά:
- Μαζί με το βούτυρο στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε λίγο γραβιέρα Νάξου και να ραντίσετε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.