κριθαροτο κοτοπουλου κριθαροτο jonakos.gr κοτοπουλο με κριθαράκι

Κριθαρότο κοτόπουλο

Φτιάξτε εύκολα μια πολύ νόστιμη συνταγή και άκρως χορταστική! Δείτε τη συνταγή κριθαρότο κοτόπουλο και απολαύστε με την οικογένειά σας ή και τους φίλους σας ένα ζουμερό κοτόπουλο και την τέλεια υφή του κριθαρότου!

[box type=”tick”]40΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 4 Μερίδες –  Βαθμός δυσκολίας 1[/box]

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 400 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 ml χυμό ντομάτας
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 1/2  λίτρο ζωμό κότας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ βούτυρο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μια κατασαρόλα πλασωτέ ρίχνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι το κοτόπουλο να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό ντομάτας και τη ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύετε και προσθέτετε 1000 ml του ζωμού.
  3. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το κριθαράκι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά ακόμη.
  4. Αφαιρείτε από τη φωτιά προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε καλά.
  5. Σερβίρετε προσθέτοντας το βούτυρο.

Καλή σας όρεξη!

Μικρά Μυστικά:

  • Μαζί με το βούτυρο στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε λίγο γραβιέρα Νάξου και να ραντίσετε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*