Γράφει ο Chef Κώστας Μαγουλάς
Μια εξαιρετική πρόταση συνταγής τοφού που σίγουρα θα τη λατρέψετε.. Μια συνταγή για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής που ξεχωρίζει για τα ποιοτικά της υλικά αλλά και την αρμονική συνύπαρξη όλων αυτών των υλικών χαρίζοντας σας μοναδικές γεύσεις.. Κατάλληλο για τους vegan!
[box type=”tick”]2΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 4′ Χρόνος Μαγειρέματος – 120′ Χρόνος αναμονής- Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- ½ ενός τοφού(medium ή extra firm,περίπου 200 γρ)
- 1 κ.γ Καπνιστό αλάτι Salt Odyssey
- 3-4 σκελίδες σκόρδο(ολόκληρες,τσακισμένες)
- 1 ραπανάκι(σε λεπτές φέτες)
- 4 φράουλες(κομμένες στην μέση)
- 1/3 φρέσκο κρεμμυδάκι(από την κορυφή)
- 1 κ.σ σόγια σως
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.σ μέλι
- 1 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
- 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβουμε το τοφού σε 4 όμοιες φέτες και το τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο μικρό ταψάκι.
- Σε ένα μικρό μπώλ,ρίχνουμε το λάδι,την σόγια,το πορτοκάλι την μουστάρδα,το μέλι,το σκόρδο,το τζίντζερ,το αλάτι και το πιπέρι,Ανακατεύουμε πολύ καλά ώσπου να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα,θα μοιάζει σαν ντρέσινγκ σαλάτας λίγο πιο ρευστό.
- Μαρινάρουμε το τοφού για 1 ώρα(όχι στο ψυγείο).
- Αφήνουμε ένα σχαροτήγανο να κάψει καλά(ή τηγάνι ή στο γκρίλ).
- Τοποθετούμε το τοφού και ψήνουμε καλά και από τις 2 μεριές(κάθε μεριά από 1,5 λεπτά περίπου,σταυρωτά).
- Βουτάμε τις φράουλες και τις φέτες ραπανάκι στην μαρινάδα και ψήνουμε και αυτές καθώς και τα σκόρδα.
- Αφαιρούμε σε ένα πιάτο,γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε αμέσως.
Tips:Ακόμη,ζεσταίνοντας την μαρινάδα και προσθέτωντας 1 κ.γ αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορούμε να επιτύχουμε μια παχύρευστη σάλτσα ή απλώς την βάζουμε στο ψυγείο για την επόμενη φορά(Κρατά 6 μέρες).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΚΑΣΙΟΥΣ
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ contact@jonakos.gr .