Γράφει ο Giorgos Theodorakos
Αυτή τη βδομάδα μιας και μπήκαμε για τα καλά στο νόημα, σας έχουμε μια συνταγή έκπληξη που θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας μιας και είναι ιδιαίτερη αλλά και συνάμα εύκολη στην εκτέλεση! Μπήκαμε λοιπόν στην κουζίνα του jonakos.gr και φτιάξαμε μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή με ΤΣΙΠΟΥΡΟ! Ναι ναι καλά διαβάσατε, το αγαπημένο αυτό ελληνικό απόσταγμα εκ σταφυλης που εδώ θα ήθελα να γίνω λίγο αυστηρός και να επισημάνω ότι στη συνταγή μας θα χρησιμοποιήσουμε εμφιαλωμένο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο διότι είμαστε κατά των χύμα τσίπουρων ( για τους ευνόητους λόγους μη σωστής τήρησης των κανόνων απόσταξης). Αλλά να μην πολυλογούμε και χρονοτριβούμε τα ελληνικά αποστάγματα αυτή τη 10ετία θα έχουν την τιμητική τους και ήδη έχουμε μια πλούσια γκάμα και από παλαιωμένα τσίπουρα που ξεπερνάει τις 20 ετικέτες αλλά και διάφορα λικέρ , επίσης τζιν , βότκα, ρούμι κ.α.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
ΥΛΙΚΑ
- 50 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (ΤΣΙΛΙΛΗΣ)
- 1 αβοκάντο
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
- Φρέσκο πιπέρι
- 4 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου
- Φρέσκο χυμό λεμονιού 25 ml
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χτυπάμε στο μπλέντερ 4 κομματάκια αβοκάντο με μια κουταλιά μουστάρδα .
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας στο σέικερ μαζί με 1 κουταλιά από το μείγμα με το αβοκάντο και ανακινούμε καλά με πάγο και διπλοσουρώνουμε.
- Γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού σε ποτήρι του Martini.
ΤΙΡ: Μια παραλλαγή που μπορούμε να κάνουμε στο συγκεκριμένο κοκτέιλ είναι να αφαιρέσουμε το αβοκάντο με τη μουστάρδα και να αντικαταστήσουμε με φρέσκο μάνγκο.
CHEERS!