Φτιάξτε μια φανταστική σάλτσα τόνου για τα ζυμαρικά σας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε χυλοπίτες ολικής άλεσης Δαρδούμα και το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο.Ένα πιάτο εύκολο με γρήγορο χρόνο εκτέλεσης αλλά και υγιεινό! Ευχαριστούμε το filofron.com που μας παρείχε τις καλύτερες πρώτες ύλες για την συνταγή μας…
[box type=”tick”]12΄ Χρόνος Προετοιμασίας – 4 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ χυλοπίτες ολικής άλεσης Δαρδούμα
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Πιπεριά Κόκκινη ψιλοκομμένη
- 10 ελιές (κομμένες σε ροδέλες χωρίς το κουκούτσι)
- 10 Τοματίνια κομμένα στη μέση
- 250 ml Χυμό ντομάτας
- Αλάτι
- Ζάχαρη
- Πιπέρι
- 150 γρ τόνος σε λάδι
Για το σερβίρισμα:
- 2-3 σταγόνες Λάδι με άρωμα chilly ARISTON
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι.
- Προσθέτετε τη πιπεριά και σωτάρετε μαζί για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τις ελιές και τα τοματίνια και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμη.
- Ρίξτε το χυμό ντομάτας και μαγειρέψτε για 2 με 3 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Προσθέστε αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι και τέλος τον τόνο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας.
- Εφόσον έχετε βράσει τις χυλοπίτες σας για 3 λεπτά, τις προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε με 2-3 σταγόνες λαδιού με άρωμα chilly (ARISTON).
Καλή σας όρεξη!
Μικρά Μυστικά:
- Οι χυλοπίτες ολικής Δαρδούμα βράζουν σε 3-5 λεπτά, επομένως εμείς τις βράσαμε σε 3 λεπτά έτσι ώστε να τις βράσουμε ακόμη ένα λεπτό μαζί με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε κατά το σερβίρισμα με έξτρα λάδι Ariston για να δώσουμε πιο έντονη γεύση στο πιάτο μας.
- Δείτε το βίντεο για να κατανοήσετε καλύτερα τη συνταγή!