Γράφει ο Giorgos Theodorakos
Σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα του jonakos.gr με σκοπό να φτιάξουμε ένα εορταστικό σιρόπι που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές και δεν έχουμε παρά να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μας για τουλάχιστον 10 μέρες.
Το συγκεκριμένο σιρόπι σήμερα θα το χρησιμοποιήσουμε σε μια συνταγή με βότκα και θα είναι μια φοβερή πρόταση για ένα διαφορετικό ποτό την ήμερα των Χριστουγέννων.
Για το σιρόπι μας θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
- 5 στικ κανέλα Κεϊλάνης
- 6 γαρίφαλα
- 10 γρ πιπερόριζα
- 20 γρ ψίχα αμυγδάλου
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 500γρ ζάχαρη με 500 ml νερό και σιγοβράζουμε στους 90 βαθμούς προσθέτουμε όλα τα υλικά και αφού λιώσει η ζάχαρη αφήνουμε το περιεχόμενο με κλειστό καπάκι γύρω στα 25 λεπτά. Το σιρόπι μας είναι έτοιμο
Πάμε τώρα να εκτελέσουμε τη συνταγή μας:
Σε ένα ποτήρι τις αρεσκείας μας βάζουμε 50 ml βότκα.
Συμπληρώνουμε 25 ml από το σιρόπι μας, προσθέτουμε πάγο και απογεμίζουμε με χυμό μήλο !
Στην Υγειά Σας!!!
ΤΙΡ: Δοκιμάστε να σερβίρετε αυτό το κοκτέιλ και σε σφηνάκια !!! Θα απογειώσει τις εορταστικές βραδιές σας!!