Μια γευστική κρεατόπιτα με εύκολη εκτέλεση!Διαβάστε τη συνταγή και δοκιμάστε και εσείς από το σπίτι να φτιάξετε την τέλεια γέμιση για την κρεατόπιτα σας.. Ένα ορεκτικό που μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά σας, ή να το απολαύσετε στο σπίτι ακόμη και ως πρωινό γεύμα.
[box type=”tick”]110΄ Χρόνος – 8-10 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ Φύλλο σφολιάτας
- 1 kg μοσχάρι
- 1 ποτήρι Μαυροδάφνη
- 2 κρεμμύδια
- 2 ξύλα Κανέλας
- 3-4 κόκκοι Μπαχάρι
- 500 γρ γκούντα κομμένο σε φέτες
- 1 κρόκος αβγού
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβετε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια.
- Μαρινάρετε σε ένα μπώλ τα κομμάτια κρέας, με τη μαυροδάφνη, τη κανέλα και το μπαχάρι.
- Στη συνέχεια αφαιρείτε τα κομμάτια του κρέατος από τη μαρινάδα και σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο το σωτάρετε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σκεπάζετε με όσο νερό χρειαστεί για να καλύψετε τα κομμάτια του κρέατος , προσθέτετε αλάτι πιπέρι και σιγοβράζετε για 40 με 50 λεπτά έως ότου το κρέας σας έχει μαλακώσει αρκετά.
- Ανοίξτε τη σφολιάτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και γεμίστε με τις φέτες τυριού και από πάνω καλύψτε με το κρέας, προθέστε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες τυριού και στη συνέχεια καλύψτε με το φύλλο της σφολιάτας.
- Ενώστε τα φύλλα σφολιάτας μεταξύ τους έτσι ώστε να μην υπάρχει κενό μεταξύ τους και βγει η γέμιση.
- Χτυπήστε το κρόκο αβγού και καλύψτε με πινέλο από πάνω το φύλλο σφολιάτας.
- Ψήστε για 20 λεπτά στο φούρνο.
Μικρά Μυστικά:
- Για την γέμιση μπορείτε να προσθέστε και έξτρα φέτες μπέικον , για μεγαλύτερη απόλαυση!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΥΚΟΛΟ ΣΝΑΚ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ