Δείτε πώς να κάνετε τη τέλεια ζύμη για τάρτα με μοναδική γέμιση σοκολάτας, δημιουργώντας έτσι μια νόστιμη και πολύ λαχταριστή χριστουγεννιάτικη τάρτα που θα λατρέψουν όλοι οι καλεσμένοι σας, τις μέρες των Χριστουγέννων!Δείτε τη συνταγή…
[box type=”tick”]60 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης – 6-8 Μερίδες – 2 Βαθμός Δυσκολίας [/box]
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη τάρτας:
- 120 γρ βούτυρο
- 70 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 1 αβγό
- 220 γρ αλεύρι
- 200 γρ κακάο
- 1 κ.γ μπέικιν μπάουντερ
Για τη γέμιση σοκολάτας:
- 200 γρ σοκολάτα υγείας
- 160 ml Κρέμα γάλακτος
- 40 ml χλιαρό γάλα
- 1 αβγό
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη ζύμη τάρτας:
- Χτυπήστε με το φτερό στο μίξερ , το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια ώσπου να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας σιγά-σιγά το αβγό.
- Στη συνέχεια ενσωματώστε το αλεύρι, το αβγό και το μπέικιν μπάουντερ.
- Τοποθετήστε το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια ανοίξτε το με ένα πλάστη πάχους 2 εκ.
- Φορμάρετε σε αντικολλητική φόρμα τάρτας.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς στο φούρνο, για 12 λεπτά.
Για τη γέμιση σοκολάτας:
- Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ενσωματώστε μέσα σε αυτή τη κρέμα γάλακτος και το γάλα.
- Στη συνέχεια προσθέστε τα αβγά ανακατεύοντας απαλά με ένα σύρμα χειρός.
- Περιχύστε τη τάρτα με τη γέμιση σοκολάτας.
- Και ψήστε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά ακόμη.
Καλή σας απόλαυση!
Μικρά Μυστικά:
- Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
- Για να στολίσετε την τάρτα σας μπορείτε να κρατήσετε λίγη από τη ζύμη τάρτας και να σχηματίσετε αστεράκια (ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα εσείς επιθυμείτε) και αφότου τα ψήσετε να τα προσθέσετε από πάνω.
1 σχόλιο