αρνί γιορτινή συνταγή κόκκινο λάχανο

Αρνί με κόκκινο λάχανο

Μια ξεχωριστή και άκρως γιορτινή συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε για τους καλεσμένους σας και να τους εντυπωσιάσετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αρνί με το χοιρινό…  Δείτε παρακάτω τη συνταγή!

[box type=”tick”]90 ΄ Χρόνος  – 4 μερίδες  – Βαθμός δυσκολίας 2[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για το κόκκινο λάχανο:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο λάχανο κομμένο σε λωρίδες
  • 1 ξινόμηλο κομμένο σε κυβάκια
  • αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 200 ml γλυκό κόκκινο κρασί
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.γ κύμινο
  • χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 4 γαρύφαλλα
  • πιπέρι

Για το αρνί

  • 1 κιλό αρνί
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ κύμινο
  • 1 καρότο
  • 6 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κύβος ζωμός λαχανικών
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το κόκκινο λάχανο:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε ελαφρώς το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίξτε το κόκκινο λάχανο και το ξινόμηλο.
  2. Σβήστε με το κρασί και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά και το χυμό πορτοκαλιού.
  3. Βράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτοντας νερό όταν χρειάζεται.
  4. Το λάχανο είναι έτοιμο μόλις μαλακώσει αρκετά και έχει απορροφήσει όλα τα υγρά του.
  5. Τέλος αλατοπιπερώστε.

Για το αρνί:

  1. Αλατοπιπερώστε το αρνί και βάλτε το σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά με ελαιόλαδο ώσπου να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε νερό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το καρότο, το σέλινο και τον κύβο λαχανικών και βράστε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι.
  3. Στη συνέχεια ρίξτε λίγο νερό αν χρειαστεί και το ελαιόλαδο και συνεχίστε το ψήσιμο στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα χωρίς το καπάκι , ελέγχοντας το συνεχώς και όταν χρειαστεί να το γυρίσετε αλλά και να προσθέσετε επιπλέον νερό.
  4. Αφαιρέστε το αρνί από τον ζωμό και στην συνέχεια σουρώστε τον ζωμό και κρατήστε τον για την σάλτσα.

Για την σάλτσα:

  1. Χρησιμοποιήστε τον ζωμό που έχετε σουρώσει προσθέστε το κορν φλάουρ (διαλλυμένο σε νερό )και ανακατέψτε δυνατά μέχρι να δέσει η σάλτσα σας.

Για το σερβίρισμα:

  1. Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετήστε το κομμάτι αρνιού, το βραστό λάχανο και περιχύνετε με τη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Μικρά Μυστικά:

  • Στύψτε λίγο χυμό λεμονιού πάνω από το πιάτο σας, αν σας αρέσει η οξύτητα.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*