Δείτε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα τέλειο Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και θα χαρίσει μια ξεχωριστή νότα στο Εορταστικό σας τραπέζι!Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και μέσα σε λίγα λεπτά θα δημιουργήσετε και εσείς αυτό το ξεχωριστό και πεντανόστιμο Χριστουγεννιάτικο γλυκό..
[box type=”tick”]15 ΄ Χρόνος – 8 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 1[/box]
ΥΛΙΚΑ
- 8 μήλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. καρύδα τριμμένη
- 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πλένετε τα μήλα και τα στεγνώνετε καλά.
- Τοποθετείτε από ένα ξυλάκι .
- Λιώνετε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
- Στη συνέχεια βουτάτε τα μήλα στην καραμέλα και τα τοποθετείτε κάθετα σε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν, για 15 λεπτά περίπου.
- Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ μαζί με τη κρέμα γάλακτος, τυλίξτε με μια μεμβράνη και βάλτε το μπολ για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt.
- Στη συνέχεια ανακατέψτε με ένα κουτάλι καλά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη γκανάζ.
- Βουτήξτε τα μήλα στη σοκολάτα και κατόπιν πασπαλίσετε με καρύδα ή τρούφα σοκολάτας.
Μικρά Μυστικά:
- Χρησιμοποιήστε εναλλακτικά σοκολάτα λευκή.
- Πασπαλίστε με μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο σας αρέσει.