Τέλεια συνταγή για μελομακάρονα για να σας βγουν , τραγανά, μελωμένα και φυσικά πεντανόστιμα. Ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής και στολίστε το τραπέζι σας με αυτά τα πραγματικά λαχταριστά μελομακάρονα που θα αφήσουν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις…
[box type=”tick”]40΄ Χρόνος – 50 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 2[/box]
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι:
- 320 ml νερό
- 500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ γλυκόζη
- 1 ξύλο κανέλας
- φλούδα από 1 πορτοκάλι
- 150 γρ μέλι
Για τη ζύμη:
- 70 ml νερό
- 70 ml χυμό πορτοκαλιού
- 210 ml ηλιέλαιο
- 10 ml γκραν μαρνιέ
- 20 γρ μέλι
- 80 γρ ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. αμμωνία
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
- 470 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
- 35 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ καρύδι τριμμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για το σιρόπι:
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση για 2 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια αφαιρείτε από τη φωτιά προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.
Για τη ζύμη:
- Σε μια μπασίνα ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός το νερό, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το γραντ μαρνιέ το μέλι , την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε μια λεκάνη ενσωματώνετε την κανέλα, την αμμωνία , το γαρίφαλο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το καρύδι και τα προσθέτουμε στη μπασίνα.
- Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια με κινήσεις από έξω προς τα μέσα προσέχοντας να μην σφίξει η ζύμη.
- Πλάθετε τη ζύμη στο επιθυμητό σας σχήμα και σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια ρίξτε τα μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι και τα στραγγίζετε σε μια σχάρα.
Για τη σύνθεση:
- Βάλτε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα.
- Προσθέστε μέλι.
- Πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι.
Καλή σας απόλαυση!