μελομακάρονα jonakosgr μέλι Χριστουγεννιάτικο γλυκό

Μελομακάρονα

Τέλεια συνταγή για μελομακάρονα για να σας βγουν , τραγανά, μελωμένα και φυσικά πεντανόστιμα. Ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής και στολίστε το τραπέζι σας με αυτά τα πραγματικά λαχταριστά μελομακάρονα που θα αφήσουν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις…

[box type=”tick”]40΄ Χρόνος  – 50 Μερίδες – Βαθμός δυσκολίας 2[/box]

ΥΛΙΚΑ

Για το σιρόπι:

  • 320 ml νερό
  • 500 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ γλυκόζη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 150 γρ μέλι

Για τη ζύμη:

  • 70 ml νερό
  • 70 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 210 ml ηλιέλαιο
  • 10 ml γκραν μαρνιέ
  • 20 γρ μέλι
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. αμμωνία
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 470 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
  • 35 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ καρύδι τριμμένο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το σιρόπι:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση για 2 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια αφαιρείτε από τη φωτιά προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.

Για τη ζύμη:

  1. Σε μια μπασίνα ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός το νερό, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το γραντ μαρνιέ το μέλι , την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Σε μια λεκάνη ενσωματώνετε την κανέλα, την αμμωνία , το γαρίφαλο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το καρύδι και τα προσθέτουμε στη μπασίνα.
  3. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια με κινήσεις από έξω προς τα μέσα προσέχοντας να μην σφίξει η ζύμη.
  4. Πλάθετε τη ζύμη στο επιθυμητό σας σχήμα και σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
  5. Στη συνέχεια ρίξτε τα μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι και τα στραγγίζετε σε μια σχάρα.

Για τη σύνθεση:

  1. Βάλτε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα.
  2. Προσθέστε μέλι.
  3. Πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι.

Καλή σας απόλαυση!

Βαθμολογήστε τη συνταγή:

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*